За втора поредна година шведският хореограф и режисьор Саша Жан-Баптист

...
За втора поредна година шведският хореограф и режисьор Саша Жан-Баптист
Коментари Харесай

Шведски топ хореограф подготвя сценичното представяне на България за Евровизия

За втора поредна година шведският хореограф и режисьор Саша Жан-Баптист ще изготви театралната идея на българското присъединяване в „ Евровизия “ 2018. Тя още веднъж се причислява към българския екип, след сполучливата й работа с Кристиан Костов предходната година. Впечатлени от визията при осъществяването на „ Beautiful Mess “, публицистите, които отразяват песенния конкурс, отсъдиха точно България да получи премиите за най-хубаво театрално показване и специфични резултати през 2017 година.


Саша Жан-Баптист има дълготраен опит като режисьор и хореограф на театрални осъществявания. Тя е била артистичен шеф на редица концерти и турнета на одобрени шведски реализатори, измежду които Зара Ларсон, която през 2016 година получи премията на MTV Europe за най-хубав нов реализатор, а на музикалните награди „ Грами “ предходната година бе удостоена с най-високото отличие за певица на годината. Работата на Саша Жан-Баптист се свързва с няколко издания на песенния конкурс „ Евровизия " (2012, 2013, 2016, 2017), а също по този начин и с телевизионните формати в Швеция на „ X Factor " и „ Swedish Idol ". От 2014 е и хореограф на някои от осъществяванията в най-голямото и влиятелно шведско телевизионно шоу - " Мелодифестивален ". Тази година е наета за режисьор и на швейцарската селекция за " Евровизия ".

" Изключително се веселя, че за втора поредна година ще работя с българската делегация, с която дружно споделяме една и съща упоритост. Отново имам удоволствието да работя за план, който е извънредно провокационен, само че отразява и моята психика. " Bones " е ария за борбата сред светлината и мрака и разполагаме с доста благоприятни условия за творчество " - съобщи Саша Жан-Баптист.

На 9 април тя идва в София за първи подготовки с петимата реализатори от група „ Equinox “.

„ Щастливи сме, че одобрен експерт като Саша още веднъж одобри поканата ни, макар натоварената ѝ стратегия. Българската ария носи универсалното обръщение за успеха на светлината и любовта над мрака и самотата. Голямо предизвикателство е то да се показа на сцена с петима актьори и без видео стени. Затова доста разчитаме на опита на Саша “ – показа продуцентът на българското присъединяване в „ Евровизия “ Йоана Левиева - Сойър.

Междувременно, българският представител от предходната година Кристиан Костов поддържа българските участници с изказване в обществените мрежи. В него той пожела попътен вятър на „ Equinox “. „ В тъмни и тъжни дни се нуждаем от малко светлина. Успех, вие можете! " - написа младият български реализатор.

След премиерата на новата българска ария за „ Евровизия “ 2018 на интернационална сцена в Лондон на 5 април, петимата реализатори от „ Equinox “, ще заминат за Амстердам. На 14 април те ще се причислят към най-голямото промоционално събитие, отдадено на песенния конкурс – „ Eurovision in Concert “. Тази година то ще означи своето десето юбилейно издание в холандската столица, а до момента присъединяване в концерта са удостоверили реализатори от 30 страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР