За втора поредна година подкрепяме реализацията на идеите на младежите

...
За втора поредна година подкрепяме реализацията на идеите на младежите
Коментари Харесай

Столична община връчва награди на младежки проекти по програма „Академия ВИЗИОНЕРИ“

За втора поредна година поддържаме реализацията на концепциите на младежите от „ Академия за ВИЗИОНЕРИ “ на Столична община “ – разгласи Мирослав Боршош, заместник-кмет на Столичната община.

На 2 декември от 16:30 ч. в „ Топлоцентрала “ ще се организира формалната гала по награждаване на осъществените планове и показване на дейностите и резултатите ѝ от самодейностите.

 е основана през 2021 година, с цел да предизвика младежите в търсенето на по-добри решения за общността. Инициативата е напълно безвъзмездна, като право на присъединяване има всеки юноша на възраст от 15 до 29 година Участниците получават менторска поддръжка от одобрени специалисти в разнообразни области, образования за работа в екип и ръководство на планове, логистична и  организационна поддръжка, както и разпространение на концепциите.

„ Академията “ финансира визионерските планове с до 5 000 лева Настоящото второ издание на самодейността поддържа пет юношески плана.

FUNGITA
Проект на Йосиф Хамед и Мария Стефанова. Направление „ Наука и нововъведения “, с наставник Любов Костова, шеф на Британски съвет за България

Отглеждането на гъби в домашни условия в никакъв случай не е било по-лесно. В рамките на плана беше основано устройство за локално развъждане на гъби, което съставлява кутия с блокчета мицел, датчик за влага и дифузер. Прототипът на продукта е възложен на Професионална гимназия по селско стопанство „ Бузема “. Проектът беше показан с огромен триумф на Софийската нощ на учените 2022 и на 34-то издание на Международния конгрес за компютърни изкуства „ Компютърно пространство “. Екипът на плана ще гостува в столични учебни заведения с интерактивни лекции и показване на леснодостъпната технология за развъждане на гъби.

„ САМО Пожарна охрана НОСИЯ “ 
Проект на Георги Банков, Калина Горанова, Кристин Цанова, Борислава Цветкова. Направление „ Наука и нововъведения “, с наставник Любов Костова, шеф на Британски съвет за България

Проектът показва българските традиции и обичаи на наличен за младите език, както и по метод, подобаващ за целевата група – на един клик разстояние. Създаденият  – в книжен и онлайн вид, включва видео изявленията, фотоси и информация за разнообразни български традиции. Съдържанието на етнографския справочник се концентрира върху 5 области – земеделие и произвеждане, изкуство, фолклор, облекло, празници, през опозицията град – село.

„ ОТПЕЧАТЪК “
Проект на Мартин Бодуров и Иван Станев. Направление „ Култура и изкуство “, с наставник Светлана Ломева, шеф на „ Асоциация за развиване на София “

В рамките на плана беше ремонтирана и реновирана нефункциониращата към оня миг открита сцена за изкуство и просвета в парк „ Св. Троица “. Сцената беше открита на 15 октомври 2022 година с концерт на група „ Номад “, премиера на видео изявление с Ованес Торосян, част от поредицата „ Етническа палитра “ и други интензивности в поддръжка на етническата приемливост и разпространение на другите култури в България. 

Проект #ХранаЗаЗемята-младежи
Проект на Елена Георгиева. Направление „ Опазване на околната среда “, с наставник: арх. Елица Панайотова – план „ Зелена София “

Целта на плана е въвеждането на система за разделно събиране на биоотпадъци в учебните заведения и замесване на учениците в дейности за компостиране посредством създаване на компост зона. Пилотно планът започва в 18. СУ „ Уилям Гладстон “, където беше построена и оборудвана компост зона в двора на учебното заведение, осъществени четири просветителни работилници с специалисти за основаване на нови привички и държание измежду учениците; извършен един компост пикник за целевата група, както и образувани учебни екопатрули от възпитаници, които съблюдават работата на компостера и разделното събиране на питателните растителни останки.

„ ХАРБАЛНС “
Проект на Йоанна Петкова и Веселин Николов. Направление „ Спорт и здравословен метод на живот “, с наставник: Виктор Кирков – шеф на „ Спортс Мениджмънт България “ и управител на „ Отбор на вярата “

Проектът изследва връзката: физическа интензивност – здравословно хранене – психическо здраве, като показва лесни способи за реализиране на „ здрав дух в крепко тяло “. В рамките на плана бяха основани 9 видеа със препоръки от експерти за уравновесен метод на живот.

На 8 октомври 2022 година в парк „ Овча купел “ се организира младежко събитие в поддръжка на здравословния метод на живот с присъединяване на спортни експерти, специалисти в региона на здравословното хранене и психолози.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР