За втора поредна година Народният театър Иван Вазов ще закрие

...
За втора поредна година Народният театър Иван Вазов ще закрие
Коментари Харесай

Театър пред театъра: Концерт-спектакъл България благословена земя

За втора поредна година Народният спектакъл " Иван Вазов " ще закрие сезона под намерено небе. Началото е тази вечер с " България благословена земя " - концерт-спектакъл, който е част от закриващата стратегия за финала на Българското европредседателство. За споделя Цанка Николова.

София

До 8 юли феновете на театъра ще могат да се насладят на обичани заглавия от репертоара на Народния спектакъл, като Калигула, Животът е прелестен, Сако от велур и Опит за хвърчене. На сцената под звездите ще гостуват и Театър " София " и Театър " Българска войска " с " Госпожа министершата " и " Швейк ". Всички спектакли са с начален час 21:30, а всяка вечер представлението е друго.

Николай Урумов, артист: Има по-голяма непрестореност, когато си на открито. Няма ги лъскавите амурчета горе, няма ги меките фотьойли вътре в салона, няма ги кулисите, зад които да се крием ние и допускам, че всичко това ще даде една по-голяма непосредственост и по-жив театър. Стоян Радев, режисьор на постановката " Опит за хвърчене ": На намерено някак се връщаме в зората на театъра, когато той е бил на площада, когато хората са се събирали и са гледали на театралното деяние като на празник.
Сцената е над 7 тона, трибуната - над 50, а 16 души работят върху нейната визия.

инж. Емил Марков, механически шеф на НТ " Иван Вазов ": Разстоянието сред редовете към този момент е един метър и височината сред редовете е 25 см, което е по-различно спрямо предходната година.
Трибуната тази година предлага и повече места: над 1100 фенове на театъра ще могат да усетят магнетичната атмосфера на сцената под звездите пред Народния спектакъл " Иван Вазов ".

 © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР