За втора поредна година издателство Дъбови листа търси талантливи деца,

...
За втора поредна година издателство Дъбови листа търси талантливи деца,
Коментари Харесай

Търсят се деца, които да напишат приказки за нова книга

За втора поредна година издателство " Дъбови листа " търси надарени деца, които да напишат приказки, с цел да издаде най-хубавите от тях в книга, илюстрирана още веднъж от деца.

И тази година главната концепция на състезанието е да насърчи родители, деца и учители да взаимодействат, тъй като уредниците са уверени, че точно приказките са в основата на устрема към просветеност и насърчаване на въображението.

В състезанието могат да вземат участие всички деца и младежи на възраст до 18 година Няма жанрови ограничавания.

Задължителни са единствено положителната писмена просвета и положителното въображение. Крайният период за присъединяване е 24 май. Творбите би трябвало да се изпращат на [email protected], а вести за състезанието има тук.

" Първото издание на състезанието мина извънредно сполучливо. Получихме над 400 приказки от 44 обитаеми места. Най-добрите 25 от тях издадохме в сборника " От деца за деца ". Тази година чакаме още повече приказки, повече участници и повече завършения. Няма друго сходно наслаждение от това да си член на жури, чиято задача му дава привилегията да се допре до смелостта и чистотата на детския свят ", споделя основателят на състезанието Нуша Роянова.

Тя е художник-илюстратор, създател на приказки и издател. Освен нея, членове на журито са още Яна Пеловска, която е шеф на Център за развиване на медиите и гл. ас. доктор Юлия Йорданова-Панчева е с три професионални профила – фолклористика и културна антропология, литературна история и методика на образованието по литература, книгоиздаване и печатна публицистика и учител в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". А " Детски Дневник " е медиен сътрудник на състезанието.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР