За втора поредна година bTV Новините се включва в международния

...
За втора поредна година bTV Новините се включва в международния
Коментари Харесай

Международната платформа „Европа говори“ отново на btvnovinite.bg

За втора поредна година bTV Новините се включва в интернационалния план „ Европа приказва “ (Europe talks), който приканва милиони европейци да вземат участие в трансгранични диспути на значими политически тематики. „ Европа приказва “ е самодейност на немското онлайн издание на вестник ZEIT, която се осъществя благодарение на още 22 европейски медии, включително Daily Mirror от Англия, Der Standard от Австрия, El Confidencial от Испания, La Repubblica от Италия, Deutsche Welle от Германия и други

Главният редактор Кристина Баксанова разяснява: „ Проектът „ Европа приказва 2021” е опция да се чуят българските позиции в този огромен публичен спор, проведен от огромните медии в Европа. За нас този план е значим, тъй като посредством медийните платформи ще бъдат показани разнообразни гледни точки по противоречиви тематики, които разделят европейците. Проектът е опция да се чуят разнообразни причини, само че също нови хрумвания и нови контакти. В bTV Новините имаме добър опит в взаимната работа с сътрудници от разнообразни задгранични медии и имам вяра, че и тази година ще се получи забавен европейски спор.”

Явор Николов, основен редактор на btvnovinite.bg, показа: „ Изминалата година ни сподели какъв брой значимо е да поддържаме връзка между тях – и като европейци, и като българи. Липсата на разговор и нежеланието да чуем другата позиция ражда политически рецесии не от през вчерашния ден, само че с Коронавирус пандемията виждаме и по какъв начин поляризацията по значимите тематики може да заплашва и лишава животи. Освен всичко друго, светът е изправен пред значими въпроси за решение – в геополитически, стопански, екологичен и здравен проект. Работещите решения постоянно са плод на разговора и „ Европа приказва “ трансформира водещите медии на континента в платформа точно за това – да търсим дружно отговор на провокациите “.

Всеки жител с позиция може да се включи в дебата като отговори на въпросите в, оповестена на btvnovinite.bg. След регистрацията си респондентите ще бъдат групирани с сътрудник за диалог от друга европейска страна, който показва разнообразни политически възгледи. Разговорите са самостоятелни, водени на британски език и се организират основно посредством видеоразговори. До декември участниците ще имат опция да проведат няколко полемики, в групи с разнообразни сътрудници. Темите включват европейското условие за имунизация против ковид, възбраната за коли, задвижвани от газ, бензин или дизел, въвеждане на категоричен базов приход и други На 12 декември Europe Talks ще приключи с цифрово закриващо събитие.

Идеята за „ Europe Talks “ се основава на плана на ZEIT-ONLINE „ Germany Talks “, който започва преди 4 години, като спорен формат, който сплотява хората от разнообразни политически възгледи за частна полемика. В съдействие с медийни сътрудници това дава началото на интернационалната платформа „ Разговорите в моята страна “, която към този момент улеснява стратегиите за разговор в 15 страни. Повече от 200 000 души по целия свят към този момент са се записали посредством платформата, с цел да вземат участие в политически диалог самостоятелно.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР