За втора поредна година Байерн (Мюнхен) спечели и двата трофея

...
За втора поредна година Байерн (Мюнхен) спечели и двата трофея
Коментари Харесай

"Байерн" оформи дубъл с 20-a Купа на Германия

За втора поредна година " Байерн " (Мюнхен) завоюва и двата трофея в немския футбол. След като предишния месец победиха по решителен метод с юбилейната си 30-а шампионска купа в Бундеслигата, баварците заслужиха и юбилейната си 20-а Купа на Германия. Във финала на шампионата на " Олимпиащадион " в Берлин довечера мюнхенският гранд съкруши " Байер " (Леверкузен) с 4:2.

" Байерн " поведе с три гола разлика след по-малко от час игра. Дейвид Алаба откри резултата от директен свободен удар в 16-ата мин., а в 24-тата Серж Гнабри вкара за 2:0 след диагонален изстрел от наказателното поле. В 59-ата мин. се разписа и дежурният голмайстор на " алените " Роберт Левандовски.

От над 30 м полякът шутира фронтално по въздух право в ръцете на Лукаш Храдецки, само че вратарят на " аспирините " не съумя да улови топката и тя по необикновен метод се търкулна сред краката му и мина зад голлинията. Само четири минути по-късно " Байер " съумя да върне едно попадение с помощта на Свен Бендер, който засече топката с глава след центриране от ъглов удар.

В идващия половин час отборът от Леверкузен сътвори още редица голови положения против разконцентрираната отбрана на баварците, само че откакто нападателите не съумяха да осъществят нито едно, тимът беше осъден с четвърто попадение в своята врата. Вкара го Левандовски след подаване на влезлия като запаса Иван Перишич.

В добавеното време на мача " Байер " получи право да извърши дузпа след интервенция на ВАР. Точният удар на Кай Хаверц от бялата точка беше и последното деяние във финала, игран пред празните трибуни на Олимпийския стадион в столицата на Германия.

За " Байерн " дубълът е втори следващ и общо 13-и на домашна сцена след 1969, 1986, 2000, 2003, 2005, 2006, 2008, 2010, 2013, 2014, 2016 и 2019 година Колосът от Мюнхен има късмет да оформи и едвам втория требъл в клубната история след 2013 година, в случай че завоюва Шампионската лига, чийто завършек следва през август.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР