За втора поредна година български атлети, популярни личности и вдъхновители

...
За втора поредна година български атлети, популярни личности и вдъхновители
Коментари Харесай

И тази година редица български популярни личности и спортисти припознаха каузата Wings for Life World Run

За втора поредна година български спортисти, известни персони и вдъхновители ще поддържат идеята на фондация Wings for Life за разкриване на лек против гръбначните увреждания. Хора по света годишно биват приковавани към инвалидни колички, в резултат на разнообразни произшествия. В момента обаче, в голям брой страни по света, учени и медицински експерти вземат участие допълнително от 80 проучвателен плана, чиято цел е да открият по какъв начин уврежданията на гръбначния дирек да станат изцяло лечими.
Актьорите Деян Донков, Юлиян Вергов, Владимир Карамазов, Антоний Аргиров, Невена Бузукова, Стефан А. Щерев и Снежана Макавеева, бегачите Краси Георгиев, Шабан Мустафа и Антония Григорова, парапланеристът Веселин Овчаров, колоездачът Йордан Анчев, автомобилният играч Павел Лефтеров, параолимпиецът Георги Киряков обявиха своята поддръжка към десетките хиляди по света, за които откриването на лек е жизненоважно.
В международен мащаб над 3 милиона души са парализирани заради добити контузии на гръбначния дирек, а всяка година броят им пораства с близо 130 000 пациенти. Водещи са случаите в резултат на пътно-транспортни катастрофи – над 50%, следват уврежданията при деца от рухвания, както и спортните контузии.
Лицата на Wings for Life в България ще поддържат идеята, като се причислят към проведения Wings for Life App Run в Борисовата градина в София или към някое от останалите бягания в други градове на страната, или в случай че бягат независимо, където и да се намират. Всички бегачи, ще бъдат засичани от приложението Wings for Life World Run App на мястото, на което се намират в деня на международното тичане. Повечето от тях към този момент имат насъбран опит в събитието, тъй като го поддържаха още предходната година, а едни от най-отдадените на идеята спортисти са Шабан Мусафа и Весо Овчаров, които ще се включат в международното тичане за трети следващ път.
Всички ние ще можем да бягаме за тези, които не могат както на местата с проведени бягания, по този начин и където и да се намираме на 6 май. Световното тичане стартира тъкмо в 14 часа българско време. За да подкрепим идеята на фондация WIngs for Life е належащо да свалим мобилното приложение, налично за android и iOS и да дарим минималната сума от 8.00 евро или $.
Wings for Life / „ Крила за живот “ е неправителствена изследователска фондация, учредена през 2004 година от Дитрих Матешиц и двукратния международен първенец по мотокрос - Хайнц Кинигаднер. Целта на фондацията е да откри лек за гръбначните увреждания, които засягат повече от 3 милиона души по света, парализирани в резултат на контузия, и 130 000 нови пациенти всяка година, потърпевши в резултат на пътно-транспортни катастрофи или спортни контузии. „ Крила за живот “ финансира 82 проучвателен плана в международен мащаб и работи дружно със международно известни и уважавани институти като Cambridge University (Великобритания), Harvard Medical School (САЩ), Karolinska Institute (Швеция), Шарите Берлин (Германия).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР