За всяко населено място ще се решава според ситуацията дали

...
За всяко населено място ще се решава според ситуацията дали
Коментари Харесай

Решават индивидуално за всяко населено място как да се обучават учениците

За всяко обитаемо място ще се взема решение съгласно обстановката дали учениците ще се образоват присъствено или отдалечено. Ако заболеваемостта не е висока - ще има присъствено образование, в случай че е доста висока, то тогава би трябвало да пазим децата и учителите, тъй че ще се премине към отдалечено образование. Това сподели в Бургас служебният министър на образованието проф.. Той разясни, че от равнището на заболеваемост ще зависи дали ще има и ротационно въртене на класовете.

Където е допустимо, в такива случаи ще се минава на две смени. Където обаче няма опция, класовете ще се ротират - присъствено и отдалечено, сподели министър Денков. Той осведоми, че все още настройките са учениците от първи до четвърти клас да се образоват присъствено. Приоритетни за присъствено образование ще са и класовете седми и дванайсети, където ще има съществени изпити. Просветният министър уточни, че ще се търси подобаваща граница по отношение на защитните маски в клас - от кой клас да стартират да се носят, и по кое време. В понеделник обновените насоки по тази тематика ще бъдат качени в уеб страницата на Министерството на образованието и науката.
 Денков: Новата образователна година ще бъде по-дълго присъствена Денков: Новата образователна година ще бъде по-дълго присъствена
„ Гъвкавата система, заложена в насоките за образование в условия на пандемия, разрешава през новата образователна година децата да учат по-...

В Бургас министър Денков взе участие в формалната гала по откриването на 50-юбилейна конференция на Съюза на математиците в България.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР