За всяко населено място ще се решава според ситуацията дали

...
За всяко населено място ще се решава според ситуацията дали
Коментари Харесай

Учениците ще учат присъствено или онлайн в зависимост от заболеваемостта по области


За всяко обитаемо място ще се взема решение съгласно обстановката дали учениците ще се образоват присъствено или отдалечено. Ако заболеваемостта не е висока - ще има присъствено образование, в случай че е доста висока, то тогава би трябвало да пазим децата и учителите, тъй че ще се премине към отдалечено образование. Това заяви в Бургас министърът на образованието проф. Николай Денков, представен от Българска телеграфна агенция. Той разясни, че от равнището на заболеваемост ще зависи дали ще има и ротационно въртене на класовете.

Където е допустимо, в такива случаи ще се минава на две смени. Където обаче няма опция, класовете ще се ротират - присъствено и отдалечено, сподели министър Денков. Той осведоми, че все още настройките са учениците от първи до четвърти клас да се образоват присъствено. Приоритетни за присъствено образование ще са и класовете седми и дванайсети, където ще има съществени изпити. Просветният министър уточни, че ще се търси подобаваща граница по отношение на защитните маски в клас - от кой клас да стартират да се носят, и по кое време. В понеделник обновените насоки по тази тематика ще бъдат качени в уеб страницата на Министерството на образованието и науката.

В Бургас министър Денков взе участие в формалната гала по откриването на 50-юбилейна конференция на Съюза на математиците в България.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР