За всичко това има три фактора - ученикът, силно мотивираният

...
За всичко това има три фактора - ученикът, силно мотивираният
Коментари Харесай

Ваня Кастрева: Тази година се повишиха баловете за кандидатстване след 7. клас

За всичко това има три фактора - ученикът, мощно стимулираният родител и учителят. Разбира се зад този труд стои и малко шанс. Това сподели Ваня Кастрева, шеф на Регионално ръководство на образованието – София-град във връзка класирането за гимназиите, което излезе през вчерашния ден. Кастрева осведоми, че момичето с най-голям бал 500 е избрала да се запише в I АЕГ в София.

Тези възпитаници, които са класирани на първото си предпочитание, би трябвало да отидат и да се запишат в учебното заведение, в което са класирани. Трябва да носят със себе си оригинала на свидетелството за приключено главно обучение и там, където е належащо - в професионалните гимназии, да носят и оригинала на здравно уверение, сподели Ваня Кастрева.

Всички останали могат да подадат заявление за втори стадий на класирането. Желанията остават подредени по същия метод и те ще имат шанса при възпитаник, които не се е записал, да се придвижат по-напред във своите стремежи или да останат на същото място.

Тази година се покачиха баловете. Имам няколко пояснения, сподели Кастрева.
Ваня Кастрева: В последна сметка резултатът за всичко това има три фактора. Естествено - ученикът с неговите дадености, непримиримост, поредност. До него е мощно стимулираният родител, който поддържа своето дете и учителят. Разбира се зад този труд стои и малко шанс.
СМГ по традиция е с най-голям бал. Най-желаната паралелка с математика и немски е с доста висок най-нисък бал - 490.5. Момичето с най-голям бал 500 е избрала да се запише в I АЕГ в София.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР