За всички желаещи да посещават нощни клубове и заведения след

...
За всички желаещи да посещават нощни клубове и заведения след
Коментари Харесай

Бърз тест пред баровете в София срещу 10 лева

За всички искащи да посещават нощни клубове и заведения след 23 чaса в столицата ще бъдат направени няколко изнесени пункта за тестване за ковид.

Тази вечер ще има подобен пред "Мементо " на “Раковска” и “Гурко”. Ще работи сред 19 - 2 ч. Това написа във фейсбук профила си Мартин Михайлов, шеф на „ Строежа “.

Утре подобен пункт ще бъде подложен и на площадчето на “Леге”, против хотел “Рила”, написа.

Работното му време ще стартира от 19 ч. и ще продължава най-малко до 2 ч., като до края на вечерта ще се посочи дали може да работи и до по-късно и съответно до какъв брой. До ден-два ще стане ясно още на кои и какъв брой на брой места ще се отворят сходни пунктове.

Тестът ще коства 10 лева Всеки си го прави собственоръчно, а админ ще го удостоверява и вкарва в системата. Документът от теста ще се получава на мейл към 15 минути по-късно.

Този вид бърз антигенен тест обезпечава право на свободно придвижване и посещаване на разнообразни обекти до 48 часа след изработката на теста.

Очаква се до към седмица този вид проби да станат безвъзмездни, а пунктовете да се умножат.

Припомняме, че през миналата седмица служебното държавно управление предложи всички заведения да работят на 100% без ограничаване в работното време при даване от страна на клиентите на документ за имунизация, формален документ за преболедуване на COVID-19, PCR тест или бърз антигенен тест.

Бързите проби ще се поемат от страната. Представителите на ресторантьорския отрасъл чакат новата здравна заповед да влезе в действие в края на месеца, защото е нужно софтуерно време за организация на съответните медицински лаборатории и мобилни станции, които ще вършат бързи антигенни проби за сметка на страната.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР