За времето от началото на съществуването си Лудогорец рядко правеше

...
За времето от началото на съществуването си Лудогорец рядко правеше
Коментари Харесай

Глупостта на Лудогорец

За времето от началото на съществуването си Лудогорец рядко правеше неточности при изходящите си прехвърляния. Ако разградчани се разделяха с някой значим собствен футболист, това означаваше съществени финансови приходи. Примерите са доста - Жуниор Кайсара, Джонатан Кафу, Хосе Луис Паломино, Върджил Мисиджан, Игор Пластун...

Много други пък останаха без значение от офертите към тях, тъй като бяха значими за развиването на плана.

По време на зимната пауза обаче си потегли един от последните мохикани от златния тим, който влезе за повторно в групите на Шампионската лига и показваше впечатляващи игри в Европа - Сисиньо.

По някаква странна подигравка на ориста малко по-късно към скромния бразилски отбор на Баия го последва един човек, който не бе част от оня отбор, само че като че ли носеше неговата магия. Лудогорец се раздели с Каули Оливейра и занапред в Разград ще осъзнават каква нелепост са създали, разделяйки се тъкмо с този футболист.

Бразилецът беше човек за огромните мачове.

С голям футболен разсъдък, с класа надалеч надвишаваща равнището на шампионата. На два пъти по време на престоя си в Разград Каули избави " орлите " от загуба против ЦСКА - един път за състезание, един път за Купата на България. На 4 пъти се разписа против Левски за състезание, две от попаденията му донесоха успеха против столичани, дубълът му в различен дуел пък затвърди класическия триумф с 3:0 на " Герена ".

В Европа тази година първо вкара гола на успокоението и избави отбора от необичаен срам против Шамрок Роувърс, а по-късно бе и с главен принос за обрата против Рома в групите на Лига Европа. Със основна роля бе и в предходния сезон в Шампионската лига с попадения против Шахтьор (Солигорск) и Мура - все в сериозни за тима обстановки.

И това е единствено сухата статистика в компактен формат за свършеното от бразилеца в Лудогорец. Каули дойде в Разград с известност на човек, играл в Бундеслигата и бързо я оправда с качество и импровизация.

По неофициална информация повода за раздялата с него е спор сред него и Кирил Десподов, последван и от остра реакция на един от притежателите на клуба Кирил Домусчиев.

Дали прехвърлянето на Каули е пристигнал, тъй като оферта за него е имало, а такава за Десподов - не, може единствено да се гадае. Факт е, че цяла зима тематиката с продажбата му бе на дневен ред, въпреки да бе завоалирана от управлението на клуба.

Никак обаче няма да е мъчно да се отгатне, че неналичието на южноамериканеца ще се усети. Колко скъпо ще коства на Лудогорец раздялата с бразилеца ще покаже пролетният полусезон. И въпреки на наследника на Каули - Густаво Нонато, да се разпореждат огромни очаквания да го размени уместно, това не наподобява по никакъв начин, но по никакъв начин несъмнено.

За пръв път от много години насам Лудогорец е в нетрадиционна изходна позиция преди пролетния полусезон, въпреки и единствено на точка зад водача ЦСКА. А с хода си през зимната пауза нищо чудно първенците да са се простреляли в крайници. Защото този, стрелящият с крайник, към този момент си е вкъщи в Бразилия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР