За успеха над КубаОтборът игра значително по-организирано, с по-малко грешки.

...
За успеха над КубаОтборът игра значително по-организирано, с по-малко грешки.
Коментари Харесай

Найден Найденов: Обидно е, ако някой смята, че този отбор не може да бие Полша

За триумфа над Куба
Отборът игра доста по-организирано, с по-малко неточности. Имаше по-различен образ тимът по отношение на срещата с Иран, приказвам като мотивация. Резултатът от това е налице. Куба не съумя да влезе в мача и бе много дезорганизиран. Вероятно им се отразява това подмладяване. Важното бе, че нашият тим ми се видя по-уверен. Определено може да се каже, че това бе най-добре проведеният ни мач на международното и най-добре изиграният. На Учиков също бе най-силният мач и това си пролича по отношение на останалите момчета. Когато диагоналът е на равнище, останалите също имат убеденост.

Липсата на напрежение
Тези момчета могат и това, което се вкарва в медийното пространство, че опциите им са дребни, не е правилно. Най-вероятно това ги е стимулирало в допълнение и се пробваха да покажат, че могат повече. Това също е мотив за мощната игра, която демонстрираха против Куба.

Завишени упования
В никакъв случай не би трябвало тази победа над Куба да бъде аршин или смяна в настройката за самото състезание. Да, тя дава самочувствие за мача с Полша, само че нищо повече. Това е дълъг шампионат и би трябвало да се търси триумф във всеки идващ дуел. При триумф над Полша възможностите за влизане във финалната шестица стават доста огромни.

Умора в Полша
На международно състезание умората не е фактор. Това е водещ тим и няма по какъв начин да допусне да има спад във формата по време на самия шампионат. Сигурен съм, че дуелът с Иран няма да им окаже въздействие за мача с нас.

Шансовете против Полша
На сервис и на обсада би трябвало да сме доста проведени, да не позволяваме леки неточности. Надявам се, че ще успеем да го създадем. Трябва да сме оптимално съсредоточени на сервис, тъй като това ще ни помогне на блок и на контраофанзива. Ако бъркаме началния удар, ще им позволим да играят с по-голямо самочувствие, което няма да е добре пристигнало за нашия тим.

Историческото преимущество за България
Не обичам да се вършат заключения против кого играем най-успешно или не. Истината е, че Полша не е тимът отпреди 4 години. Това не е несломим отбор, има своите неточности и пропуски. Това се видя и от първите им мачове. Не са толкоз безапелационни, че да печелят всичките си мачове с по 3:0. Това е победим противник, само че с цел да се случи, би трябвало ние да играем на висота и да бъдем постоянни.
 България - Куба 3:0 @@@

Присъствието на почитатели
Полските последователи са много колоритни и това ще способства за още по-приятен мач. Пълната зала е тласък и за двата тима. Така ще успеем и ние да покажем максимума и да вдигнем още равнището. Смятам, че имаме накъде да подобряваме играта си. Вярвам в тези момчета, значимо е да са уверени и спокойни. Зависи и от треньорския щаб да им вдъхне самочувствие. За мен е обидно, в случай че някой счита, че България не може да победи Полша. Найден НАЙДЕНОВ, ст. треньор на Нефтохимик
" Тема Спорт "

Гледайте Световното състезание по волейбол онлайн в Sportal.bg - ТУК!!!

Двубоят ще може да гледате онлайн в Sportal.bg - ТУК!


ГЛЕДАЙТЕ онлайн мача - БЪЛГАРИЯ - ПОЛША - ТУК!!!


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР