За улеснение на пътуването към Рилския манастир за предстоящите църковни

...
За улеснение на пътуването към Рилския манастир за предстоящите църковни
Коментари Харесай

Спират укрепването на срутището по пътя за Рилския манастир. Шофьорите да карат разумно!

За облекчение на пътуването към Рилския манастир за идните църковни празници Голяма Богородица (15 август) и Успение на Св. Йоан Рилски Чудотворец (18 август), когато Светата обител се посещава от доста поклонници и туристи се стопират укрепителните действия на срутището при 27-ми км на път III-107 Рила - Рилски манастир. Те ще бъдат прекратени от петък до вторник в това число /14-18 август/.

Районът на срутищeто е обезопасен, сигнализиран с пътни знаци и краткотрайна светофарна уредба. Трафикът в права от към 250 м се реализира в една лента като се пропуща със светофар и при нужда се контролира и от сигналисти. Шофьорите би трябвало да карат деликатно, да съблюдават поставената сигнализация и ограничаването на скоростта от 40 км/ч.

Укрепителните действия, които започнаха в края на юни, се правят по график. Изпълнителят „ Автомагистрали “ ЕАД работи мобилизирано, с цел да може да приключи колкото се може по-бързо и по третокласния път, който е съществена връзка за Рилския манастир, за естествените забележителности и туристическите обекти в покрайнината, да се пътува комфортно и безвредно.



Снимка: АПИ

Техническият план планува да се построи укрепителна стоманобетонна /джоб/ стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която да поеме натоварването на част от срутищното тяло и да то бъде подсилено с микропилоти и анкери. Една трета от подпорната стена към този момент е подготвена и се извършва анкерирането ѝ. Продължава работата по построяването на останалата част от оборудването с полагане на основи и подложен бетон.

За подсилване, стабилизация и ерозионнен надзор на ската ще бъде положена геокомпозитна черга, покрита с високоякостна стоманена мрежа, закрепването на която ще се реализира със стоманени анкери и монтажни скоби. Ще бъде осъществен и хидропосев и ще се построи защитен отводнителен окоп.

Ремонтните действия плануват възобновяване на пътната настилка, както и цялостно създаване на пътната структура в дестабилизирания сектор. Той ще бъде с нови мантинели и маркировка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР