За укриване на оборот ще бъдат пуснати кепенците на заведението

...
За укриване на оборот ще бъдат пуснати кепенците на заведението
Коментари Харесай

НАП удари дюнерите срещу Гарата

За укриване на оборот ще бъдат пуснати кепенците на заведението за гръцки дюнери „ Гироленд “ на колелото до Централна гара, оповестиха от Национална агенция за приходите. То се стопанисва от „ Атена Трейд “ ЕООД с шеф и притежател Ахилеас Куфалис.

В издънка е заловен и ресторант „ Мемори “ на пл. „ Съединение “ 3, който се държи от „ Мусони България “ ЕООД с едноличен притежател Иванко Проданов. Бизнесменът стопанисва и ресторант " Хемингуей ", съучастник е в над 20 компании, сред които и картинг пистата на Лаута.

Без касови бележки обслужвали клиенти и в ресторант „ Тоара “ на ул. „ Пещерско шосе “ 66. Негов наемател е Божидар Божков посредством „ Салдо “ ЕООД. Бар клуб „ Галакси “, който е във фокус на данъчните от два месеца, още е в листата с обекти за запечатване. Той към момента не бил затворен, защото притежателят обжалвал пред съда заповедта на Национална агенция за приходите.

Два зъболекарски кабинета в Пловдив допълниха черния лист на приходната организация с обекти, които подлежат на запечатване. Причината още веднъж е неиздаване на касов бон, което е всеобщото нарушаване на Закона за налог върху добавената стойност. Двамата стоматолози, които могат да отнесат оптималната глоба да спрат работа за месец, са доктор Таня Илиева - едноличен притежател в „ АИППДМ “ ЕООД, и Венцеслав Станков от " Дентален център доктор Станков " ООД.

В гилдията се разяснява, че било казус ортодонт да отнесе сходно наказване, защото доста рядко в частните дентални кабинети се правели данъчни инспекции. Предполага се, че сигнал до Национална агенция за приходите са подали недоволни пациенти.

Официалното мнение на Български зъболекарски съюз е, че всеки дентален доктор, който упражнява независима активност, което включва и приемане на доходи, би трябвало да се записва в Национална агенция за приходите и да води счетоводство. При състояние, че му се заплаща за труда в брой, е длъжен да издава на пациентите касови бележки.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР