За учебната 2021/2022 година Софийският университет ще признава оценките от

...
За учебната 2021/2022 година Софийският университет ще признава оценките от
Коментари Харесай

Софийският университет ще признава оценките от матурите като конкурсни

За образователната 2021/2022 година Софийският университет ще признава оценките от държавен зрелостен изпит като конкурсни за кандидатстване в 116 от общо 118 бакалавърски стратегии. И тази година приемът в компетентност „ Право “ ще става с оценката от матурата по български език и литература и общия триумф от дипломата за приблизително обучение, оповестяват от висшето учебно заведение след извършено съвещание на Академичния съвет.

На 24 април, 23 и 30 май ще се проведат кандидатстудентските изпити по математика. На 29 май ще са изпитите по биология и физика, а на 5 юни по химия.

Приемът на заявки за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия ще се реализира единствено по електронен път от 1 април и ще завърши на 19 април за първата сесия и на 17 май за втората. Таксата за явяване на изпит е 30 лева

През образователната 2021/2022 година Софийският университет ще има една нова бакалавърска стратегия - „ Геология и изследване на естествените запаси “. Кандидат-студентите могат да се записват за класиране от 14 до 30 юни.

Процедурата по вписване за класиране и подаване на документи за класиране се прави само на интернет адрес online.uni-sofia.bg На 6 юли ще бъде разгласен първият стадий на класирането на кандидат-студентите. Вторият и третият - надлежно на 13 и 20 юли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР