За убийството на жена, с която живеел на семейни начала,

...
За убийството на жена, с която живеел на семейни начала,
Коментари Харесай

Изправят пред съда насилник от Варненско, пребил до смърт жена си

 За убийството на жена, с която живеел на фамилни начала, осъществено в изискванията на домашно принуждение и по изключително непосилен за убитата метод, и с особена свирепост, Окръжната прокуратура във Варна съобщи на съд 47-годишния А.Т. Мъжът е притеглен към наказателна отговорност за закононарушение по член 116, алинея 1, т. 6, прочие 3 и прочие 4 и т. 6а по отношение на член 115 от Наказателен кодекс, оповестиха от Апелативна прокуратура във Варна.

Обвиняемият и неговата 32-годишна жертва живеели в къща в с. Аврен. Те постоянно употребявали алкохол, като след приложимост на огромни количества, мъжът ставал нападателен и започвал да бие дамата. След по-сериозни спорове, тя бягала и се прибирала в дома на родителите си. Няколко дни след побоя, А.Т. отивал при нея, започвал да се извинява, да ѝ изяснява, че я обича и да дава обещание, че повече няма да я удря. Жената постоянно приемала извиненията и се съгласявала да се върне в дома му.

На 13 против 14 юни 2020 година, след използването на огромно количество алкохол пред магазина в село Аврен, обвиненият още веднъж станал раздразним и нападателен. Докато с жертвата се прибирали към дома си, той нанасял удари по тялото и главата й. На площадка пред стаята им дамата го спънала, без да желае, което в допълнение ядосало А.Т. и той неведнъж я блъснал с пестник в главата. Побоят спрял, откакто мъжът уцелил с ръката си стъклото на входната врата и се нарязал. Малко по-късно двамата си легнали. На идващия ден 32-годишната жена не станала от леглото. Тя била очевидно неконтактна. Въпреки това обвиненият не повикал доктор, не се погрижил за нея и през идващите дни.

На 16 юни 2020 година близки на дамата решили да я потърсят и я намерили в безпомощно положение в къщата, която обитавала дружно с обвинения. Пристигналата на място кола за спешна помощ откарала 32-годишната жена в болнично заведение, където, след обширен обзор, били установени голям брой травматични увреждания по главата и тялото й. Установено било, че те са резултат на удари с или върху твърди тъпи предмети. Въпреки извършеното лекуване потърпевшата била в тежко положение – в кома, и не пристигнала в схващане. На 11 юли 2020 година 32-годишната жена умряла.

Предстои делото против А.Т. да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако бъде приет за отговорен, го чака наказване отнемане от независимост от 15 до 20 години, пожизнен затвор или пожизнен затвор без право на подмяна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР