За тринайсета поредна година AES България организира конкурс за майсторска

...
За тринайсета поредна година AES България организира конкурс за майсторска
Коментари Харесай

410 малки таланти от Гълъбово участваха в конкурса за мартеници на AES България

За тринайсета поредна година AES България провежда конкурс за майсторска направа на мартеници измежду децата от община Гълъбово. В надпреварата на гениите тази година се включиха 410 деца от 22 класа от всички учебни заведения в общината.

AES България обезпечи на всички участници нужните материали – вълна, прежда, мъниста и други детайли за украса, с които децата създадоха обичайни български мартеници, както и художествени творби, отдадени на Баба Марта. Отново геният и фантазията на децата затрудниха журито, което трябваше да избере мартеницата победител. Тази година за победител беше определен II Б клас на Второ ОУ " Христо Ботев " – гр. Гълъбово.

Голямата премия за всички деца от класа победител е еднодневна екскурзия до един от 100-те национални туристически обекти на България, която е обезпечена от AES България. Всички останали участници в креативната конкуренция, отдадена на Баба Марта, получиха самостоятелни мини торти и награди.



Красивите мартеници и творби, направените от гълъбовските деца и отдадени на Първи март, бяха подарени от управлението на AES България на президента Румен Радев, министър-председателя Бойко Борисов и други ръководители на държавни институции и организации с благопожелание за здраве и благополучие.

За 13-те години на провеждането му, в състезанието за най-красива мартеница са взели участие близо 5000 деца.

Творческият конкурс за направа на мартеници е част от програмата за корпоративна обществена отговорност на AES България и е ориентиран към опазване на българските обичаи и традиции и поощряване на развиването на гения на децата в Гълъбово. Общата инвестиция на AES България в разнообразни КСО планове в интерес на общностите, в които компанията работи в страната, възлиза на близо 15 млн. лв..



За AES България

AES участва от 2001 година в България и е най-големият вложител в енергийния бранш за последните 30 години с инвестиции, надхвърлящи 3,2 милиарда лв.. AES България е притежател на най-новата и съвременна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа – Топлоелектрическа централа AES Гълъбово, на Съоръжението за депониране на боклуци от употребата на централата край село Обручище, както и е мажоритарен притежател на AES Гео Енерджи, която оперира най-големия в страната ветроенергиен парк – " Свети Никола ", край Каварна.

За да научите повече, посетете www.aes.bg. Последвайте AES България във Фейсбук: @AESBG и YouTube: AES Bulgaria.

За AES

Корпорацията AES (NYSE:AES) е международна енергийна компания, която е включена в листата Fortune 500. Ние осигуряваме налична и устойчива сила в 14 страни посредством разнороден портфейл от разпределителни компании, както и посредством топлоелектрически централи и планове за възобновими енергийни източници. Нашите чиновници са отдадени на концепцията да реализират високи оперативни резултати и да дават отговор на изменящите се потребности от сила в света. Приходите ни за 2019 година са 10 милиарда $, а ние притежаваме и управляваме общо 34 милиарда $ в общи активи.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР