За три десетилетия 61-а Стрямска механизирана бригада се утвърди като

...
За три десетилетия 61-а Стрямска механизирана бригада се утвърди като
Коментари Харесай

30 години от създаването на 61-а Стрямска механизирана бригада

„ За три десетилетия 61-а Стрямска механизирана бригада се утвърди като едно от най-боеспособните и емблематични формирования от състава на Сухопътните войски и на Българската войска със собствен личен важен принос към националната сигурност “. Това съобщи началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов на формалната гала по случай 30 години от основаването на военното формирование в Карлово.

Той посочи своевременната реакция на командването на бригадата и положителната съгласуваност с локалната власт при оказаната помощ към бедстващите хора от наводненията в община Карлово.
 
 пресцентър, Министерството на защитата

„ Фактът, че военнослужещите от 61-а бригада се отзоваха по този начин бързо на помощ в селата Богдан и Каравелово осуети човешки нещастия. Това ме изпълва с горделивост, че в строя на бригадата има хора с благородни сърца, благодаря ви “, съобщи адмирал Ефтимов.

Той означи високите достижения на военното формирование в осъществяване на главните задачи на Въоръжените сили . Акцентира върху многочислените учения, в които военнослужещите от формированието натрупат на практика опит, мерят сили с сътрудници от страната и чужбина, работят за повишението на подготовката си и постигането на оперативна съгласуемост със съдружниците . Адмирал Ефтимов акцентира десетките контингенти, образувани въз основата на персоналния състав на бригадата, които са потвърдили професионализма и воинските си качества в задачи и интервенции зад граница.

„ В изискванията на комплицирана геополитическа конюнктура все по-силен е акцентът върху военния фактор и качествата на армиите да извършват надеждно своите задачи по обезпечаване на териториалната целокупност и сигурността в народен и съдружен формат. Поставили сме си високи цели и ще ги изпълняваме. Убеден съм, тъй като познавам професионализма и виновното отношение на военнослужещите от Сухопътните войски и 61-а бригада “, заключи началникът на защитата.

В Карлово честването на 30-ата годишнина на 61-а Стрямска механизирана бригада стартира с отдаване на почести пред „ Паметника на починалите воини във войните 1912 г. - 1918 година “. Тържествената гала, на която бяха отличени военнослужещи за почтено и професионално осъществяване на дилемите, се организира на площад „ 20 юли ” в центъра на града.

В нея участваха командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на 61-а бригада бригаден военачалник Деян Дешков, командирите на бригадата през годините, Негово Преосвещенство Знеполският свещеник Арсений, представители на министерствата на защитата и на вътрешните работи, на държавната и локалната власт, както и на военно-патриотични организации и съюзи.

Молебен за здраве, благополучие и триумф беше отслужен от Негово Преосвещенство Знеполския свещеник Арсений и свещеници от Карловската духовна околия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР