За трети пореден ден положителните Covid-19 случаи отбелязаха абсолютен рекорд

...
За трети пореден ден положителните Covid-19 случаи отбелязаха абсолютен рекорд
Коментари Харесай

В Турция е страшно! Рекорден брой заразени от началото на па...

За трети следващ ден позитивните Covid-19 случаи означиха безспорен връх в Турция. Вчера бяха регистрирани 40 806 новозаразени. Само за 5 дни случаите скочиха с 10 хиляди надминаха психическата преграда от 40 хиляди души.

Така Турция е на второ място в Европа по новозаразени след Франция. И на пето място в света, като преди нея още са единствено Бразилия, Индия и Съединени американски щати.

Вчера бяха регистрирани 176 смъртни случая, като общия брой на починалите доближи 31 713 души.

Министър Коджа съобщи, че това внезапно нарастване е в резултат на разновидността от Обединеното кралство, който съставлява 75% от всички случаи в страната. Те са регистрирани във всички 81 турски провинции.

Министърът добави, че Турция е установила и 169 случая на варианта от Южна Африка в 11 провинции, 4 случая с бразилски вид в 2 провинции и двама с варианта Калифорния-Ню Йорк в една провинция.

След съвещание на Научния съвещателен съвет за ковид турският здравен министър Фахретин Коджа направи значими изказвания по отношение на ускоряването на имунизацията в страната. Той съобщи, че Турция разполага с нови източници за доставка на ваксини. Страната към този момент с изключение на китайската ваксина Коронавак на Синовак, има в наличност и количества от имунизацията на Пфайзер-Бионтек.

" В резултат на договаряния с разнообразни производители Турция скоро ще може да закупи повече ваксини COVID-19, " сподели той.

Той добави, че жителите ще могат да избират сред Синовак и Бионтек, преди да бъдат ваксинирани.

" Турция ще стартира да ползва имунизацията на Пфайзер-Бионтек през идващите няколко дни. ", съобщи министърът на опазването на здравето.

Пред кореспонденти в Народното събрание през вчерашния ден Коджа разгласи, че Турция досега е получила 2,8 милиона дози от " немската " ваксина, като общото количество ще доближи 4,5 милиона за към 10 дни.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР