За трети път КИНОКЛАС БУРГАС към София филм фест на

...
За трети път КИНОКЛАС БУРГАС към София филм фест на
Коментари Харесай

КИНОКЛАС БУРГАС’2021 търси своите нови участници

За трети път КИНОКЛАС БУРГАС към " София филм фест на брега ", с началник режисьорът Надежда Косева, ще срещне учениците си с магията на киното от близко. Той ще им даде опция да основат своя интерпретация на избрани епизоди от определения от проф. Георги Дюлгеров филм " Сцени от живота на една актриса " на режисьора Иван Владимиров, и да вземат участие като сценаристи, режисьори, оператори, артисти, сценографи, звукорежисьори и монтажисти. Част от участниците още веднъж ще образуват Младежко жури на следващото издание на " София филм фест на брега ", което присъжда премията на Областния шеф на Бургас за най-хубав късометражен филм.

 

КИНОКЛАС БУРГАС 2021 ще се организира в 3 стадия:

 

Първи стадий (изцяло ОНЛАЙН)

 07 февруари-07 март 2021 - лекции от потвърдени експерти в българското кино; прожекция на кино лентата " Сцени от живота на една актриса " ; полемика с режисьора Иван Владимиров; избор на епизоди от кино лентата, които ще бъдат интерпретирани; систематизиране на екипи и функциите в тях.

 

Втори стадий

10-17 март 2021 - подготовка за снимки; снимачен процес; монтаж; оценяване на филмите; оповестяване на новото Младежко жури.

 

Трети стадий

17-26 март 2021 - гледане на филмите от програмата на " София филм фест на брега " ;  разискване на някои от тях с техните създатели или с ръководителя на Кинокласа Надежда Косева; отсъждане на премията на Областния шеф за най-хубав късометражен филм от новото Младежко жури.

 

КАК СТАВА ЗАПИСВАНЕТО?

 

* Ако сте на възраст сред 16 и 30 години, изпратете персонално известие на страницата на " София филм фест на брега " във фейсбук:, както и малко видео - до 1 минута, в което се представяте и споделяте за какво бихте желали да участвате.

 

* Краен период за записване - 4 февруари (включително).

 

* Записването се отнася до трите стадия на Кинокласа, записване за един или два от стадиите му няма да бъде признато.

 

* Участието в Кинокласa е гратис!

 

***

Надежда Косева се ражда в София през 1974 година Завършва постановка в НАТФИЗ,,Кръстьо Сарафов‘‘ в класа на проф. Георги Дюлгеров, след което взе участие в омнибуса,,Поколение: изгубени и намерени‘‘ (2005) с кино лентата,,Ритуалът‘‘. Следват късометражните,,Омлет‘‘ (2009) и,,Втори дубъл‘‘ (2011), а последният й опит в късото кино е " Старецът и морето‘‘, който беше част от плана 8`19`` (2017) - шест новели по разкази на Георги Господинов. Пълнометражният дебют на режисьора е игралният филм " Ирина " (2018).

Филмите на Косева обикалят света и донасят редица влиятелни награди. Заедно със Светла Цоцоркова основават продуцентската компания,,Фронт филм‘‘ през 2005 година и продуцират фестивални любимци като,,Буферна зона‘‘ (2014, реж. Георги Дюлгеров),,,Жажда‘‘ (2016, реж. Светла Цоцоркова) и,,Кораб в стая‘‘ (2017, реж. Любомир Младенов).

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР