За трета поредна година община Свищов се включва в благотворителната

...
За трета поредна година община Свищов се включва в благотворителната
Коментари Харесай

Община Свищов отново се включва в инициативата „Великден за всеки”- „Дари празник на баба и дядо“

За трета поредна година община Свищов се включва в благотворителната самодейност „ Великден за всеки “ – „ Дари празник на баба и дядо “, която се организира под патронажа на омбудсмана на Република България – госпожа Мая Манолова. Инициативата е ориентирана към обичайно най-социално слабите членове на обществото ни – българските пенсионери.

И тази година ще се набират както парични средства, по този начин и хранителни артикули, които с общителното подпомагане на Домашен обществен патронаж – гр. Свищов ще раздадем в седмицата преди Великден на възрастните хора. Набраните средства по дарителската сметка ще бъдат обърнати във ваучери за храна, всеки от който на стойност по 20 лв.. С тях притежателите им ще могат да пазарят в избрани вериги магазини, които в допълнение ще бъдат оповестени на уеб страницата на омбудсмана. Ваучерите ще бъдат раздадени по авансово конкретизирани поименни описи, предоставени от Национален осигурителен институт. С тях ще бъдат подкрепени тези пенсионери, които няма да получат надбавка от държавното управление.

Тази година акцията „ Великден за всеки “ – „ Дари празник на баба и дядо “ набира средства по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита съответно и само за задачите на акцията.
Средствата се набират по следната банкова сметка:
титуляр на сметката е Български червен кръст (БЧК)
IBAN: BG53UNCR70001522802795
Банков код: UNCRBGSF
В платежното разпореждане е належащо категорично да се уточни общината, за която се прави паричното подаяние, с цел да могат дарените средства да отидат при пенсионерите от посочената община.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР