За трета поредна година жени от няколко страни се събират

...
За трета поредна година жени от няколко страни се събират
Коментари Харесай

Дами на лов: Жени от няколко страни се събират в планината Осогово

За трета поредна година дами от няколко страни се събират в България, с цел да ловуват дружно. Организаторът Зорница Николова си спомня за първите ловни излети на женската дружинка.

„ В началото бяхме малко по този начин странни птици, само че защото са привикнали да ловуват с дами по дружинките си, знаят, че в действителност сме безусловно същите ловци като тях. Жените са много дисциплинирани и са положителни стрелци, не отстъпват на мъжете. Не може да се кажи кои са по-добри, тъй като всички са ловци. Дали са мъже или дами, няма безусловно никаква разлика, в гората всички са еднакви”, безапелационна е тя.

Над 40 дами от Сърбия, Словакия, Унгария и България посрещаха утрото във високите елементи на планина Осогово, с цел да стартират деня с инструктаж за сигурност.

„ Определено ме взимат за луда, само че аз съм свикнала”, признава София Андонова от София.

„ Казват: „ Ти си луда, къде ще вървиш в това студено време?”. Студеното време значи да се облечеш по-добре, нали? Не да си останеш у дома и да вървиш на кафе, кафе постоянно може”, добавя тя.

Според нея ловът никога не е единствено за мъже.

„ Жените прелестно се интегрират. Издръжливи са, спортни са, тъй като ловът е спорт и желае спортна фигура за вървене, усещат се доста добре в природата”, изрежда София.

От Враца идва и семейство Якови, което към този момент десетилетие отстрелват дивеча дружно. Разказват, че няма значение дали си мъж или жена, с цел да бъдеш добър ловджия, а когато ловът е фамилен, е по- елементарно за мъжа, тъй като дамата не мрънка.

За Мария Андреева от Пловдив най-важна е срещата с природата и освобождението от отрицателни страсти.

Освен от цяла България, в лова се включват и авантюристи от други страни. „ Този спорт не е единствено за мъже, това си е естествен спорт за мъже и дами. Не съм за първи път тук, преди като бях имаше доста дивеч, добре познавам скатовете, има доста животни и това е хубаво”, споделя и Саня Момчилович Богнич от Сърбия.

Малко откакто инструктажът завършва, стартира и същинският лов.

Два дни продължава интернационалният лов в планина Осогово, а на прицел са дивите свине.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР