За трета поредна година фондация Америка за България обявява началото

...
За трета поредна година фондация Америка за България обявява началото
Коментари Харесай

Започва третото издание на кампанията #ВМУЗЕЯСМЕ

За трета поредна година фондация „ Америка за България ” афишира началото на акцията за премията #ВМУЗЕЯСМЕ 2018. Крайният период за кандидатстване е 30 април 2018.

Наградата се връчва в три категории: „ Най-добра работа с деца “, „ Най-добра работа със фамилии “ и „ Най-добро партньорство “. Във всяка от категориите премията е единствено една и е в размер на 5000 лева Идеята е с този запас наградените организации да не престават да развиват своите стратегии за достъп.

Право на присъединяване имат единствено юридически лица: държавни, общински, ведомствени и частни музеи, галерии, зоопаркове, ботанически градини и други културни организации, както и организации с нестопанска цел. Наградата се дава за съществуващи планове и стратегии, които към този момент работят, а не за нови хрумвания.

Повече за критериите, категориите, в които се връчва премията и изискванията можете да намерите тук: www.sdecata.com.

Резултатите от състезанието ще бъдат оповестени на 8 юни в археологическия резерват „ Абритус “ в Разград.

Журито е в състав Любен Панов, шеф „ Български център за нестопанско право “ и един от основателите на наръчника „ Набиране на средства от музеите в България “, Ивелина Кючукова, археолог, основател и началник на „ Салон на музеите “ - едно от най-големите събития с музейни сбирки на столични и районни музеи, Евелина Павлова, радио и ефирен публицист, основател на първото интернет радио отдадено на децата-Radio Family и Иван-Александтр Кютев, един от представителите на новата вълна български актьори, които прекрачват границите на откритите разбирания за „ изкуство “ и пренесят творчеството от музеите, залите и галериите в градски пространства.

Награда #ВМУЗЕЯСМЕ е основана за развиването на аудитория, образуване на детски и фамилни стратегии за достъп, както и основаване на партньорства. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР