За трета поредна година фенове на комикси, филми, гейминг, косплей

...
За трета поредна година фенове на комикси, филми, гейминг, косплей
Коментари Харесай

Рекордните 30 000 посетиха третото издание на Aniventure Comic Con

За трета поредна година почитатели на комикси, филми, гейминг, косплей и още доста се събраха на едно място за най-мащабното събитие за поп-култура в България! През миналия уикенд близо 30 000 души станаха част от магията на Aniventure Comic Con, дружно с многочислени звезди от целия свят.

Растящото с големи темпове събитие още веднъж изпълни метрото в ранните часове на 14 и 15 септември, когато българи от всички възрасти бързаха да станат част от панели, срещи с почитатели, гейминг шампионати и доста други занимания в Интер Експо Център.

Билетите за най-цветното събитие в София бяха изцяло разпродадени, а безапелационното мнение на всички посетители е, че Aniventure Comic Con към този момент задминава всички сходни събития в района.

От заран до вечер програмата беше запълнена, като всяка една зала представяше лично, автентично наличие и въодушевление, а измежду гостите на Aniventure Comic Con бяха видяни и лица като кмета на София, Йорданка Фандъкова, актьорите Юлиан Вергов и Параскева Джукелова, дуото Павел и Венци Венц и още доста звезди.

Главната сцена на събитието в тазгодишното издание на Aniventure Comic Con още веднъж беше непокътната за дълго чакания Cosplay конкурс, в който участниците демонстрираха истинските си превъплъщения, К-pop съревнование с над 20 надарени групи, както и панелите на всички артисти от продукции, като Хари Потър, Бягство от пандиза и Игра на тронове.

Зала 2 още веднъж беше отворена за почитателите на азиатската просвета, където посетителите се радваха на многообразие от атрактивни продукти, книги, комикси и игри от всевъзможен тип. На сцената в Anime Hall се организираха и редица забавни панели, награждавания, демонстрации, прожекции и лекции, свързани с азиатската просвета.

Най-добрите геймъри в България пък се събраха на впечатляващата професионална сцена в зала 3, с цел да изиграят първите Гранд финали на A1 Gaming League - лигата за електронни спортове, основана тъкмо преди годинa по време на фестивала. Наградният фонд от 20 000 лв. на А1 беше разпределен сред първенците по Counter-Strike:GO, League of Legends, FIFA19, Clash Royale и Hearthstone. Важен миг на събитието беше и представянето на 5G мрежа в България, която беше употребена за провеждането на първия 5G край по Counter-Strike:GO. По време на



A1 Gaming League се организираха и демонстративни мачове на 5G сред спечелилите по Clash Royale и Brawl Stars от лигата и влогъра Слави от The Clashers.

Не на последно място в зала 4, TV & COMICS, бяха събрани атракции като трона от известния сериал „ Игра на Тронове " (HBO), алея на най-популярните български влогъри и редица кътове за развлечение, показани от Coca-Cola, FOX, Fibank, Chupa Chups и други. В същата зала, почитателите се срещнаха с обичаните си звезди от филми и сериали като „ Флаш Гордън ", „ Дневниците на Вампира ", „ Игра на Тронове и „ Хари Потър ", а художници на Marvel и DC демонстрираха уменията си и раздаваха подписи на личните си щандове.

Главната улица на фестивала още веднъж беше преобразена до неразбираемост, с помощта на Nescafe 3в1 и графити състезанието на тематика Chat Before You Judge. По невероятните рисунки работиха някои от най-хубавите актьори в света като Brus и Logan, a в битката за награден фонд се включиха и доста други гении от света на графитите.

Освен всичко изброено, на Aniventure Comic Con гостите имаха удоволствието да се срещнат и с съвсем всички известни лица на българския дребен екран, като изключително неспокойствие провокира срещата на актьорите от сериала „ Под Прикритие ". Феновете на родната модерна литература пък пристигнаха особено за дебюта на някои от най-очакваните заглавия на книжния пазар за 2019 година, измежду които „ Просто Спас 2 ", „ Софийски магьосници " и „ Седем градски гряха ".

Два дни, изпълнени с интензивности, звезди, занимания и усмивки - това е Anivenure Comic Con, който ще се завърне и през 2020 година на 12 и 13 септември!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР