За трета поредна година Държавната агенция за закрила на детето

...
За трета поредна година Държавната агенция за закрила на детето
Коментари Харесай

Мездренска детска градина взе престижна награда от Държавната агенция за закрила на детето /снимки/

За трета поредна година Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД) връчи характерен знак „ Аз подсигурявам щастливо детство “ на детски градини, учебни заведения, центрове за специфична просветителна поддръжка, читалища, общини, регионални администрации, цивилен организации, снабдители на обществени и универсални услуги за деца и техните сътрудници от цялата страна за приноса им в грижата за децата и за действия и начинания, допринасящи за основаването на условия за тяхното пълноценно развиване.
Отличието се връчва за достижения в четири категории: „ Устойчиво развиване “, „ Успешна смяна “, „ Значима иновация “ и „ Значимо партньорство “. В тазгодишното издание на състезанието бяха номинирани 193-ма претенденти, от които комисия, ръководена от ръководителя на ДАЗД доктор Елеонора Лилова, отличи 51 участници. 12 от тях бяха удостоени със статуетки, а 39 със специфичен плакет. Всички те са образец за реализирани резултати в грижата за децата, показват иновация, която способства за основаване на условия за пълноценно им развиване или положителни практики за партньорство сред организации и институции.
Сред наградените със специфичен плакет е Детска градина „ Слънчице “ - Мездра, която беше номинирана в категорията „ Успешна смяна “ за реализирането на 13 планови начинания, за надграждане знанията на децата в региона на осведомителните технологии, актуализирана материална база и самостоятелна работа с деца със специфични просветителни потребности.
Отличителният знак получи шефът на детското заведение Атанаска Христова, а премиите връчиха заместник-председателят на ДАЗД Мариела Личева, основният секретар на Агенцията доктор Теодора Иванова и държавни специалисти от ДАЗД.
„ Тази номинация е резултат от напъните на целия екип на ДГ „ Слънчице “ Мездра - млади, квалифицирани, изобретателни учители, стимулирани и виновни за осъществяване на цветните детски фантазии, показа при приемането на оценката Атанаска Христова. В детството постоянно има един миг, в който вратата се отваря и пуска бъдещето да влезе. Отворихме тази врата и осигуряваме среда, където детето се усеща щастливо, разбирано и подкрепяно с благоприятни условия да развие своя капацитет. И не е нужно да си магьосник, с цел да сътворяваш чудеса. Нужна е обич, доста обич и религия, че ще успееш! “.
От името на ДГ „ Слънчице “ авторско обръщение към екипа на ДАЗД насочи Калина Арсенова - преподавател в просветителната институция:
„ Говори ви едно дете от ДГ „ Слънчице “ - Мездра.
Аз съм вярата, аз съм вяра,
вижте ме, единствено на шест,
аз се дръзвам, обичам и ви поглеждам,
аз съм моето на следващия ден и вашето през днешния ден!
Аз съм този, дето ще пада,
този, нежен цвят, така хубав,
този дето ще плаче, ще се надява
и ще бъде доктор, служител на реда или актьор!
Аз ще бъда, вярвайте в мене,
но през днешния ден съм просто дете
и ще бъда, всичко което, вие позволите ми през днешния ден от сърце!!!

С признателност към ДАЗД, прегърнали задачата за гарантиране на щастливо детство на децата на България!

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР