За трета поредна година бюджетът на община Монтана расте значително,

...
За трета поредна година бюджетът на община Монтана расте значително,
Коментари Харесай

Бюджета на община Монтана расте значително за трета поредна година

За трета поредна година бюджетът на община Монтана пораства доста, разгласи кметът на регионалния град Златко Живков на обществено разискване на бюджета с жители. Стартовата рамка на бюджета е 59 милиона лв., при 51,5 милиона през предходната година.

Държавната дотация е 35 милиона лв., а плануваните локални доходи са 23 милиона лв.. Бюджетът планува да се направи главен ремонт на централния площад "Жеравица " в Монтана с 5,2 милиона лв..

Планирани са още поправки на читалище "Разум " в центъра на Монтана и на детска ясла "Мечо пух ". Ремонти ще има в дворовете на православните храмове в селата Долна Рикса, Трифоново и Крапчане. За гратис пътешестване на хората над 70-годишна възраст в рейсовете на градския превоз през цялата година се плануват 40 000 лв., за дотъкмяване изографисването на новия храм "Свети Дух " - 260 000 лв., за монумент на археолога Георги Александров - 12 000 лв. и така нататък

Предвидени са средства за прехрана на пенсионерските клубове и клубовете на хората с увреждания в общината и така нататък Месечните хонорари на общинските съветници в Монтана ще се към 350 лв., заплатата на кмета на общината ще е 3300 лв., на кметовете на кметства - 1028 лв., а на кметските наместници - 833 лв..

Бюджетът ще бъде дебатиран и вероятно признат в общинския съвет на 4 февруари, посочи Живков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР