За трета поредна година BILLA България провежда националната кампания Ние

...
За трета поредна година BILLA България провежда националната кампания Ние
Коментари Харесай

След Шипка и Мадарския конник кампания събира средства за Плевенската панорама

За трета поредна година BILLA България организира националната акция „ Ние обичаме България “. Проектът е дълготраен и цели подпомагането на монументи на културата и естествени забележителности, част от Стоте национални туристически обекта на България. Тази година комерсиалната верига ще поддържа Панорама „ Плевенска епопея 1887 година “. Ще бъдат обезпечени средства, с цел да може за първи път, откогато обектът е издигнат, да се извърши реституция и консервация на художественото платно и предметния проект във впечатляващата зала „ Панорама “. Това стана ясно на конференция, в която се включиха Бойко Сачански, Управител на BILLA България, Екатерина Джумалиева, шеф „ Културно завещание, музеи и изобразителни изкуства “ в Министерството на културата, Георг Спартански, кмет на Община Плевен, Емилия Зорнишка, шеф на Регионален военноисторически музей – Плевен, и Даниел Руменов, шеф на Регионален исторически музей – Шумен.

Кулминацията на акцията „ Ние обичаме България “ 2018 ще бъде благотворителният концерт в поддръжка на Панорамата на 22 май от 20:00 ч. в зала „ Арена Армеец “. Някои от най-обичаните български реализатори ще зарадват публиката със своите осъществявания. Веселин Маринов, Тоника Домини, Дует Ритон, 100 KILA, СкандаУ, Deep Zone Project, Мистерията на българските гласове, Берковската Духова Музика, отбор „ Филип Кутев “, Славка Калчева и Поли Паскова припознаха идеята и се съгласиха да се включат безплатно в събитието. Билетите са на символичната цена от 10 лева и могат да бъдат закупени от всички магазини на BILLA в София и Плевен, както и от мрежата на Тикетпро.

Събраните средства от продажба на билети ще бъдат дарени за Панорамата. Всеки, който желае да поддържа самодейността, може да го направи и като закупи брандирана торбичка за извършване на покупки от плат на цена от 3.99 лева, като 1 лев от всяка продадена численост ще отива за идеята.

„ Любовта ни към България, стремежът ни да опазим културно-историческото ни завещание, желанието ни да съхраним загатна за славното ни минало – това са движещите сили на акцията „ Ние обичаме България “. В две следващи години тя сплотява хиляди българи в името на нещо същинско и значимо за цялото ни общество. За нас в BILLA България е чест, че имаме опция да работим за една толкоз прелестна идея. Тази година поддържаме Панорамата в Плевен, като задачата ни е освен да осигурим средства за обекта, само че и да фокусираме публичното внимание върху едно от най-значимите събития в нашата история – Плевенската епопея. В годината, в която честваме 140 години от Освобождението на България, е значимо да си напомним славните моменти, с които целият ни народ се гордее “, разяснява Бойко Сачански, Управител на BILLA България.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР