За трета поредна година България се включва в инициативата Европейски

...
За трета поредна година България се включва в инициативата Европейски
Коментари Харесай

Европейски ден без загинали на пътя, полицията с акция за контрол

За трета поредна година България се включва в самодейността Европейски ден без починали на пътя. Пътна полиция ще организира огромна акция за надзор по пътищата.

Целта е да се понижат смъртните случаи и тежките контузии, получени при произшествия на пътя. 

По самодейност на Европейската мрежа на службите на пътна полиция - ТИСПОЛ, в границите на Европейската седмица на подвижността, измежду страните-членки на мрежата и нейните партньори се реализира планът EDWARD (European Day Without A Road Death) - Европейски ден без загинали на пътя, оповестяват от Главна дирекция " Национална полиция ".

Проектът е подсилен от Европейската комисия, като през 2018 година е планувано интервенцията да се организира на 19 септември, а задачата е в този ден да няма починали при пътни произшествия. Мотото на интервенцията у нас е „ Безопасни мобилни комбинации за живот " и е в подтекста на тематиката на Европейската седмица на мобилността (16-22 септември 2018 г.) " Мултимодалност " с мото " Комбинирай, движи се! " За постигането на задачата да няма починали по пътищата на страната ни, е належащо да се създаде организация за сполучливото осъществяване на интервенцията. 

По покана на Министерството на вътрешните работи в EDWARD ще се включат държавни и неправителствени органи, регионалните шефове в Република България, Националното съдружие на общините в Република България, общини, детски градини, учебни заведения, автошколи, спортни клубове, представители на разнообразни професионални сектори, застрахователи и други организации с отношение към сигурността на придвижването по пътищата.

От Министерството на вътрешните работи е планувано да се засилят информираността и контролната активност, а по този начин също в оптималната степен да бъде подкрепена сигурността на всички участници в придвижването по пътищата.

От ГДНП приканват всички дружно ще бъдем виновни към себе си и към останалите участници в придвижването по пътищата, с цел да постигнем общата цел и да няма починали при пътни произшествия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР