За това сигнализира Надежда Захариева, управител на магазин във Варна,

...
За това сигнализира Надежда Захариева, управител на магазин във Варна,
Коментари Харесай

Помните ли крокодилските сълзи на крадлата Гюлсевен? Ден след като съдът я пусна под домашен арест, опитала да избяга от България


За това алармира Надежда Захариева, шеф на магазин във Варна, откъдето Гюлсевен Шукри и нейната щерка откраднали облекла по същата скица - дъщерята отвлича вниманието на търговеца, а майката прибира скритом рокли. Във Варна се води дело против Гюлсевен, което обаче се бави и до момента, като на пострадалата било обявено, че крадлата е в чужбина.

Майката и дъщерята влизат в магазина и чакат подобаващ миг, когато продавачката е заета с други клиенти в магазина, с цел да приберат под облеклата си откраднатата стока. Собственичката на магазина схваща за кражбата, когато преглежда записите от камерите в обекта. Тя спомага и за ареста на двете дами

" Варненската прокуратура заведе дело против тях ", сподели за " Здравей, България " Надежда Захариева, шеф на магазин във Варна.

Междувременно Районна прокуратура – Бургас стачкува определение на съда, с което е наложена мярка за неотклонение " домакински арест “ по отношение на Гюлсевен Ш. (на 53 г.).

Тя е упрекната за това, че на 27.04.2017 година в гр. Бургас, от магазин за кожени дрехи, като извършител  и в съучастничество с Филиз М. (нейна дъщеря) лишила непозната движима движимост – едно дамско яке от естествена кожа на стойност 350 лева от владението на собственичката на комерсиалния обект, без нейно единодушие, с желание незаконно да го присвои.

Гюлсевен Ш. е упрекната и за това, че на 16.04.2018 година в гр. Бургас, в търговски обект, като причинител и в съучастничество с Филиз М., в значителен случай, лишила непознати движими движимости – две рокли на обща стойност 400 лева от владението на материално виновното лице на комерсиалния обект, без нейно единодушие и с желание незаконно да ги присвои, като действието е осъществено наново и в изискванията на действителна цялост с първото действие.

Районна прокуратура – Бургас смята определението на съда, с което е наложена мярка за неотклонение " домакински арест “ по отношение на обвинената за погрешно. На първо място, събраните до този миг доказателства са задоволителни, с цел да обосноват извода, че обвинената е причинител на действието, за което е привлечена към наказателна отговорност. Този извод е застъпен и в определението на Районен съд – Бургас. Съдът обаче е стимулирал извода си акцентирайки, че не може само съображение за задържането на обвинената да е височката степен на социална заплаха на закононарушението, за което е упрекната тя.  Районна прокуратура – Бургас е безапелационна, че другите две предпоставки, които законът изкисква за задържането на Гюлсевен Ш. също са налице. Обвиняемата може да се укрие или да извърши ново закононарушение и този извод се стимулира освен от публичната заплаха на незаконното действие, само че и от обстоятелствата, че във връзка с Гюлсевен Ш. са регистрирани 10 случая на обири на територията на цялата страна – в гр. Бургас, гр. Варна, гр.Исперих и гр. Малко Търново. По отношение на същата е импортиран обвинителен акт от Районна прокуратура – Варна с повдигнато обвинение  по чл.194, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от Наказателен кодекс (кражба). Наличието на предишно нейно наказание с влезнала в законова мощ неоправдателна присъда е явен факт.

Обвиняемата не е трудово заета. За да й бъде повдигнато обвиняване по актуалното досъдебно произвеждане, тя е била открита след проведени  издирвателни  мероприятия от полицията в гр. Бургас. Адресът, който съдът е приел за непрекъснат (в с. Свещари, обш. Исперих), в действителност е нейният адрес по регистрация и няма доказателства, че това е настоящият й адрес по местоживеене. Този извод се поддържа и от извършените инспекции от страна на полицейските чиновници от районно управление (на МВР) – Исперих, които изрично демонстрират, че в дните след определянето на мярката за неотклонение " домакински арест “ Гюлсевен Ш. не е била открита на него. Полицейският контрольор посетил адреса е открил на него майката на Гюлсевен Ш., която е съобщила, че не  е виждала щерка си за интервал от 18 месеца.

Доказателствата по делото дефинират извода, че  обвинената освен може да извърши друго закононарушение, само че и да се укрие, в това число и да напусне Република България макар, че Районна прокуратура – Бургас е издала възбрана за това. В обясненията дадени от Гюлсевен Ш. се съдържа изказване, че тя е обитавала в Р. Франция.

В получена от Районна прокуратура – Бургас докладна бележка от полицията излиза наяве, че на 21.04.2018г. – денят, следващ протестираното определение на Районен съд – Бургас, в 23.00 ч. Гюлсевен Ш. дружно с щерка си Филиз М. (която също е привлечена към наказателна отговорност за гореспоменатите незаконния деяния), са се пробвали да пресекат границата на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Дунав мост “ – Русе.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР