За това съобщи майка за Varna24.bg. Ето какво сподели тя:Началото

...
За това съобщи майка за Varna24.bg. Ето какво сподели тя:Началото
Коментари Харесай

Забраниха на учителите във Варна да получават подаръци и цветя, родители се обявиха против


За това заяви майка за Varna24.bg . Ето какво показа тя:

" Началото на месец февруари бе издадено мнение от Дирекция " Образование и юношески действия " към Община Варна, с което се не разрешава на педагозите да одобряват блага под формата на цветя и дребни дарове от своите ученици.

Знам, че като всяка една тематика и тук ще има разнообразни отзиви, което е напълно обикновено. Аз персонално смятам това мнение за неуместно и обидно към педагозите. Знам, че от Община Варна постановяват въпросното мнението въз основа на подаден сигнал след спор по тематиката сред родители, което е още по-жалко, в поради това, че не е редно един спор сред родители да се взема решение на такова равнище и пострадали от решение на разногласието са педагозите и нашите деца, които са лишени от опцията да поднесат благ жест към своя преподавател. 

Нека не забравяме, че всички тези педагози, са нечии родители, а някой от тях пък са се отдали напълно на своята специалност и даже не са построили свои фамилии. Приемат за свои деца, своите възпитаници, обичат децата ни, раздават се за тях, подаряват си със познания, подаряват ги с безрезервност, учат ги на доста неща от живота....

Споделям мнението по въпроса на една прелестна млада дама, чиято майка носи призванието УЧИТЕЛ: " Майка ми е учителка цялостен живот и има такива хубави мемоари от благи жестове на нейни възпитаници, като " най-скъпите " й такива несъмнено не са скъпите дарове, а самия жест на внимание! "
Нека не разрешаваме на негативизмът, завистта и дивотия да дадат превес над чистите, откровени и прочувствени моменти. "

Ето и петицията:

Ние, долуподписаните жители, желаеме да имаме право на свободен избор и показваме гласно своята воля, а точно:

Не одобряваме мнението, изложено в писмо с рег. № ОМД18000229ВН от 09.02.2018г., издадено от Дирекция " Образование и юношески действия " към Община Варна, считаме същото за обидно по отношение на педагозите на територията на нашата Oбщина.

В Етичния кодекс на учителите, чиновниците и служащите, няма текст, който да не разрешава приемането от страна на педагозите, проведените за тях изненади и дарове в символ на признателност от техните ученици. Считаме, че мнение с рег. № ОМД18000229ВН от 09.02.2018г. издадено от Дирекция " Образование и юношески действия " към Община Варна, нарушава правата ни на свободни жители, нарушава правата на педагозите на Oбщина Варна и опонира на Конституцията на Република България, както и на Етичния кодекс на учителите, чиновниците и служащите.

Противоречията сред родителите във връзка със събирането на алегорични парични средства за сходни начинания не би трябвало да рефлектира директно върху учителите, както се получава в сегашния проблем. Това са човешки взаимоотношения, които не следва да бъдат ескалирани и решавани на такова равнище, на каквото са повдигнати към сегашния миг. Въпросните " начинания " са свободно избираеми, проведени с готовност и в символ на благодарност и никой по никакъв метод не е принуден срещу волята си да се включи в сходна самодейност, респективно не би следвало да е налице какъвто и да било спор по въпроса.

Считаме, че сходни начинания, които целят да покажат знак на признателност към един възпитател, възпитават децата на почитание и благодарност, към своите учители, респективно същите са в интерес на нашите деца и не следва да бъдат прекратени. В поради гореизложеното с нашата гражданска позиция МОЛИМ, да бъде издадено ново мнение от Дирекция " Образование и юношески действия " към Община Варна, с което да бъде позволено приемането от страна на педагозите, проведените за тях изненади и дарове в символ на признателност от техните ученици.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР