За Тифани Ведекинд от град Кълъмбъс, щата Охайо, младостта отлита

...
За Тифани Ведекинд от град Кълъмбъс, щата Охайо, младостта отлита
Коментари Харесай

Странна болест състари тази жена до неузнаваемост СНИМКИ

За Тифани Ведекинд от град Кълъмбъс, щата Охайо, младостта отлита прекомерно бързо. Тя страда от рядкото заболяване прогерия и е единствената, доживяла 43 години. Обикновено хората с такава генетична разновидност умират още като деца, написа

Коварството на заболяването се състои в това, че предизвика стареене освен на кожата, само че и на всички вътрешни органи 8 пъти по-бързо спрямо останалите хора.

За експертите Тифани е същинско здравно знамение. Тя самата е уверена, че ѝ оказва помощ йогата, която практикува всеки ден, и способността да медитира. Живее като другите хора като се изключи това, че се любува на всеки ден и се старае да вземе вероятния най-много от него.

Случаят на Тифани е необичаен, само че не е единствен. Нейният брат Чад също е боледувал от прогерия. Той е умрял на 39 години, което също е доста при тази диагноза. И двамата са наследили разновидността в съответния ген от майка си.



В момента в света има 179 индивида, живеещи с заболяването. Тифани е освен “най-старата” от тях, само че и изобщо в историята. Нейният случай е необикновен и с това, че диагнозата нормално се слага на 2-3 години, а при нея и брат ѝ е станало много по късно - на към 20.

За прогерията няма намерено лекуване. Лекарите предлагат на болните да водят нормален метод на живот. Освен че се занимава с йога, Тифани върви доста пешком и кара велосипед. Болестта даже не ѝ е попречила да се омъжи и да живее в благополучен брак осем години.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР