За своя 120-и рожден ден Българска телеграфна агенция (БТА) залеси

...
За своя 120-и рожден ден Българска телеграфна агенция (БТА) залеси
Коментари Харесай

Журналисти от БТА засадиха 240 борчета в района на Арбанаси

За своя 120-и рожден ден Българска телеграфна организация (БТА) залеси над 240 семенни фиданки от черен бор в региона на Арбанаси, наоколо до старопрестолния град.

В засаждането на дръвчетата се включиха десетки чиновници на пресклубовете на организацията в София, Стара Загора, Пловдив, Плевен, Пазарджик, Сливен, Враца, Видин, Шумен, Хасково, Кюстендил, Велико Търново, Босилеград и Тараклия.



„ Прекрасно е чувството да поставиш началото на борова гора, която ще радва поколенията след нас. Така Българска телеграфна организация, чиято история е стъпила в три века, остава вярна на традицията да бъде в интерес на хората ”, сподели генералният шеф на Българска телеграфна агенция Максим Минчев.

Акцията по залесяването беше ръководена от шефа на ДГС „ Болярка ” Йордан Бобонков (инженер-лесовъд), неговия заместител Надко Найденов и Милко Денев - специалист по обновяване на горите към Северноцентрално държавно дружество. Предприятието стопанисва държавните горски територии в пет административни области: Габрово, Велико Търново, Русе, Силистра и Разград. В състава му влизат 13 държавни горски стопанства и 4 държавни ловни стопанства.



Минчев напомни, че самодейностите, отдадени на 120-ата годишнина на организацията ще бъдат от друг темперамент и ще продължат през цялата година. През идващите седмици ще бъде сложено началото на още две горички на Българска телеграфна агенция в разнообразни краища на страната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР