За Стив Джобс атрактивният дизайн на технологиите е бил от

...
За Стив Джобс атрактивният дизайн на технологиите е бил от
Коментари Харесай

BMW Z8 на Стив Джобс е оценен на $400 хил., идва с... Motorola

За Стив Джобс атрактивният дизайн на технологиите е бил от значително значение както в продуктите, които бяха създавани под негово управление, по този начин и във движимостите, които притежаваше. От огромния Macintosh до дребния iPhone Джобс постави задоволително старания да ни заобиколи с най-новите трендове. Сега пък последователите на BMW и тези на Джобс могат да имат една много скъпа за него движимост – автомобилът му – титаново сив BMW Z8 на едвам 24 500 км (15 200 мили).

Steve Jobs' BMW Z8 sports car up for auction | Global Newsroom live https://t.co/CaczwF9CtH pic.twitter.com/hjMLEf5ibD
— CNN Philippines (@cnnphilippines) 30 October 2017


Според финансовата компания RM Sotheby’s, която приготвя аукциона, Джобс е купил автомобила, тъй като е бил уверен, че това е връхната точка в автоиндустрията по това време – 2000-а година.



Колата е 67-мата, доставена от BMW за клиенти, и идва на 6 октомври 2000 година с черен кожен интериор, а след това са доставени на клиенти общо 5 703 броя, половината от които – в Съединени американски щати. По-късно моделът е подложен за рационализиране в ръцете на Alpina, чиито механици вършат известни промени като " модерната " автоматизирана скоростна кутия.



Моделът е с ретро дизайн, който прави препратки и към BMW 507 от 50-те години на предишния век. Автомобилът има 4.9-литров V8 мотор с 400 кс. и 500 Нм въртящ миг, излъчен от шестстепенна скоростна кутия към задните гуми.



Вероятно в този момент ни е смешно, че единствено седем години преди iPhone да направи гражданска война в мобилния свят, Джобс употребява BMW-брандиран телефон Motorola, само че е реалност. Именно него ще получи и новият притежател. Аукционът ще се организира на 6 декември в Манхатън.

Снимки: Getty Images/RM Sotheby’s
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР