За срок от 45 дни инвестиционни проекти, изработени по реда

...
За срок от 45 дни инвестиционни проекти, изработени по реда
Коментари Харесай

Добра новина за инвеститорите

За период от 45 дни капиталови планове, направени по реда на анулираната Наредба № 4 от 2009 година за планиране, осъществяване и поддържане на градежите в сходство с условията за налична среда за популацията, в това число за хората с увреждания, ще могат да се внесат за одобрение по остарелия ред.

Това планува план на разпоредба за допълнение на Наредба № РД-02-20-2 от 2021 година за установяване на условията за досегаемост и повсеместен дизайн на детайлите на наличната среда в урбанизираната територия и на постройките и оборудванията, който е оповестен за публично разискване. С него се урежда опцията капиталовите планове, създадени в сходство с анулираната Наредба № 4 от 2009 година да бъдат импортирани за разглеждане от способния орган в 45-дневен период от влизане в действие на новата разпоредба от 2021 година В производството по тяхното одобрение ще се ползват наредбите на анулираната разпоредба.

Предложеното допълнение на нормативния акт е по отношение на искане на професионални организации на участниците в проектирането и строителството. В получени от тях писма се показва, че епидемиологичната конюнктура в страната затруднява и забавя работата на администрациите, а късият период за влизане в действие на наредбата не разрешава направените в сходство с анулираната разпоредба капиталови планове да се внесат за одобрение от способен орган преди влизане в действие на новата разпоредба. Поради тази причина и при изискванията на новата разпоредба ще се наложи към този момент направени планове да бъдат преработвани главно, което значи ново планиране. Това ще докара до сериозна и стопански голословна преправка на капиталовите планове за привеждането им в сходство с условията на новата разпоредба, което ще има неподходящи стопански последствия за строителния бизнес.

По този метод ще бъдат уредени случаите на направени капиталови планове в сходство с анулираната разпоредба, които не са импортирани за одобрение от способен орган към датата на влизане в действие на наредбата – 13 март 2021 година

Проектонаредбата и претекстовете към нея могат да бъдат открити в секция „ Проекти на нормативни актове “ на интернет страницата на Министерство на регионалното развитие и в Портала за публични съвещания.

Коментари и мнения могат да бъдат изпращани в 14-дневен период.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР