За срещата си със сенаторите и конгресмените, Зукърбърг захвърли обичайните

...
За срещата си със сенаторите и конгресмените, Зукърбърг захвърли обичайните
Коментари Харесай

Марк Зукърбърг започна тридневното си "гостуване" на американския Конгрес

За срещата си със сенаторите и конгресмените, Зукърбърг захвърли нормалните си тениска и дънки и облече нетрадиционния за него костюм. Първата среща на изпълнителния шеф бе със сенатор Бил Нелсън от Демократическата партия

© Joshua Roberts Още по тематиката
Данните на множеството Фейсбук консуматори не са предпазени

Cambridge Analytica е достигнала до персоналната информация на 87 млн. души. Първоначалната информация беше за 50 млн. консуматори
5 апр 2018
Марк Зукърбърг е отворен към използване на GDPR в международен мащаб

Фейсбук насочва сили против съветски страници, целящи да въздействат на съветските избори
4 апр 2018 Изпълнителният шеф на Фейсбук Марк Зукърбърг стартира тридневното си посещение на американския Конгрес във Вашингтон, написа Reuters. Зукърбърг, който е в центъра на събитията от към този момент съвсем месец насам поради абсурда с потреблението на персонални данни от Фейсбук за политическа пропаганда, се срещна в понеделник със сенатори от Републиканската и Демократическата партия, като също така пусна и своето авансово изказване, преди да приказва пред два смесени групи от политици във вторник и сряда.

Това ще бъдат първите чувания на Зукърбърг персонално пред Конгреса, като до момента съоснователят на най-голямата обществена мрежа в света стоеше настрани от диалозите със законодателните органи. Очакванията са след абсурда с Cambridge Analytica – анализаторска компания, сдобила се с информацията в обществената мрежа на 87 млн. души посредством приложение и мрежата от другари на хората, дали позволение на приложението – Фейсбук да бъде контролирана по-строго.
FB Quotes by TradingView Отговорността е наша, отговорността е моя

Зукърбърг повтори думите си от предходната седмица, че компанията е подценила отговорността си и че е позволила неточности. " Това беше моя неточност и скърбя за нея ", се споделя в изказването на изпълнителния шеф, което беше направено обществено от Конгреса. Зукърбърг ще дава отговор на въпросите на представители и от двете американски партии, като наподобява и неговите упования са за по-строга регулация. Опасенията на вложителите точно за подобен процес на събитията докара до голям спад в цената на акциите. Въпреки лекото възобновяване от последните дни сега те са на 17% по-ниско равнище, в сравнение с историческия им връх от началото на годината.

Компанията съобщи, че е отворена към нови регулаторни правила, ориентирани към по-голяма бистрота по отношение на това кой стои зад дадена политическа реклама. Подобни регулации в Съединени американски щати към този момент има за малкия екран и радиото. Това обаче може да се отрази на приходите на Фейсбук, която разчита главно на финансовите си потоци от реклама.

Друга тематика, която сигурно ще бъде разисквана в Капитолия, са президентските избори от 2016 година " Вече е ясно, че не направихме задоволително, с цел да бъдат употребявани нашите принадлежности за нанасяне на вреди. Говорим за подправени вести, опити за външна интервенция в избори, слово на омразата и отбрана на персоналните данни ", разяснява още в изказването си Зукърбърг. В него той декларира още, че Фейсбук желае да се промени, въпреки и смяната да се случва постепенно.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР