За София е обявен жълт код за силен вятър според

...
За София е обявен жълт код за силен вятър според
Коментари Харесай

Жълт код за силен вятър в 18 области

За София е разгласен жълт код за мощен вятър съгласно прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология. В тази връзка от Столичната община призовават гражданите да са деликатни при напредването си, да затворят добре прозорците и да обезопасят от незакрепени предмети терасите на домовете си.

Строителните бизнесмени да проверят крановете, скелетата и оградите на обектите си, припомнят от общината. Търговските компании да обезопасят рекламно-информационни детайли от обектите си. Екипите на дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столична община и на Столичен инспекторат ще реагират на сигнали по отношение на вятъра. 

В четвъртък към и след обяд от запад облачността ще се усилва и вплътнява. Ще стартират слаби превалявания от дъжд, които вечерта ще минават в сняг и в Рило-Родопската област ще са краткотрайно интензивни.

Минималните температури ще са сред минус 2° и 3°, в София - минус 1°. Ще бъде прохладно, с сдържан и мощен вятър от запад-северозапад. 18 области са с жълт код за мощен вятър и там се чакат пориви 22-24 m/s, единствено в Южна България вятърът ще бъде по-слаб.

Дневните температури ще се покачат още малко и оптималните ще са сред 7° и 12°, в София - към 7°.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР