За шести пореден ден в най-тежко засегнатата от епидемията от

...
За шести пореден ден в най-тежко засегнатата от епидемията от
Коментари Харесай

Пик на пандемията в Италия

За шести следващ ден в най-тежко засегнатата от епидемията от новия ковид италианска област Ломбардия се следи понижаване на новите случаи на болест, написа в. " Република ".

Новите случаи на болест в северния район през последните 24 часа са 1047, а през вчерашния ден бяха 1154, а преди два дни - 1592.

Спад има и в броя на умрелите, които за последните 24 часа са 381. Общият брой на смъртните случаи в Ломбардия възлиза на 7199. Вчера там починаха 458 души, а преди два дни - 416.

Днес в Милано и региона му има нови 235 случая на болест, а през вчерашния ден те бяха 347, което е много по-малко на ден нарастване спрямо данните от 26 март, когато там имаше 848 нови случая.

В най-засегнатите провинции на Ломбардия също има нов дневен спад на случаите на болест. В Бреша те са 154, в Бергамо - 138, а в Монца - 100. В региона Лодиджано, където беше първото огнище в Ломбардия, новите случаи са едвам 29.

Същевременно ръководителят на италианския Висш институт по опазване на здравето Силвио Брусаферо съобщи на конференция през днешния ден, че Италия е достигнала пика на болестта, съобщи АНСА.

Той обаче предизвести, че това не значи, че е високомерен връх, а че страната се намира на по този начин нареченото плато на болестта и следва да се стартира слизането от другата страна. Брусаферо предложи всички да продължат да бъдат внимателни. Италия има има и потребност от по-бързи проби за разкриване на антитела у хората, добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР