За семействата, останали без дом след наводненията в Карловско, ще

...
За семействата, останали без дом след наводненията в Карловско, ще
Коментари Харесай

378 семейства ще получат държавната помощ от 375 лв. за справяне след наводненията

За фамилиите, останали без дом след наводненията в Карловско, ще бъдат обезпечени 22 фургона. Това заяви в село Богдан регионалният шеф на Пловдив Ангел Стоев. Властите оповестиха още, че в някои от потърпевшите къщи не може да стартира почистване, защото притежателите им ги няма. В понеделник стартира изплащането на еднократната помощ от 375 лв. за 378 фамилии, потърпевши от наводненията, стана още ясно през днешния ден.

Поне месец и половина още ще продължи разчистването на следствията от водното злополучие в селата Богдан и Каравелово. Очаква се до десетина дни в Богдан да бъдат във фургони да бъдат настанени 10 фамилии, за Каравелово са отпуснати 7 фургона, а за Слатина - 5 фургона.



Доброволци, представители на регионални и общински администрации, военни и служители на реда не престават да разчистват през днешния ден засегнатите села. Утре се чакат към 1000 доброволци. Координатори на терен са представители на 61-ва Стрямска механизирана бригада. Електрозахранването в селата е възобновено, само че проблем остава уличното осветяване, защото инфраструктурата е разрушена. Водоподаването също е възобновено на 95% в Слатина, на половина в Богдан и Каравелово.

" Тъй като водата продължава да е негодна за пиянство, ние осигурихме от държавния запас 200 тона питейна вода и във всяко село към този момент е пратен един ТИР с вода. В община Карлово има един четвърти авариен и пет други са подготвени да тръгнат, когато аз помоля ", сподели Ангел Стоев регионален шеф на Пловдив.



" След като бъдат подготвени плановете, ние ще знаем до стотинка какви средства са нужни за възобновяване на мостовите уреди и разчистване на реките и несъмнено всичко се разпорежда по Закона за публичните поръчки, сподели Емил Кабаиванов, кмет на община Карлово.

Вижте повече и в директното включване на Галена Паскова



Областният шеф на Пловдив акцентира, че страната отпуска над 10 милиона лв. посредством Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет. С тези средства ще се проектират и построяват нови мостове, ще се разчистват и речните корита, както и ще се построяват и отначало улици.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР