За седми път Столична библиотека връчи своите годишни награди за

...
За седми път Столична библиотека връчи своите годишни награди за
Коментари Харесай

Годишните награди на Столична библиотека

За седми път Столична библиотека връчи своите годишни награди за публицист и четец. Те се присъждат за най-четени модерни създатели на българска литература и за най-активни читатели – Писател на годината & Читател на годината.

Изборът за най-четените модерни създатели на българска литература се прави от читателската публика на Столична библиотека въз основа на статистика от електронната система за обслужване. Всички участници в церемонията – наградени и награждаващи, дадоха доста висока оценка на напъните на Столична библиотека за разпространение на четенето и актуалните български създатели.

Наградените писатели подариха над 50 свои книги с подписи за фонда на най-новия филиал на Столична библиотека в регион „ Овча купел “, който следва да бъде открит през месец февруари т.г.

Столична библиотека благодари на всички свои другари и читатели за поддръжката през миналата година.

Събитието почетоха с наличието си: Йорданка Фандъкова – кмет на Столична община, Мирослав Боршош – зам.-кмет по направление „ Култура, обучение, спорт и юношески действия “ на Столична община, Биляна Генова – шеф на дирекция „ Култура “ на Столична община, проф. Мариела Модева – зам.-министър на туризма, Юрий Вълковски – зам.-министър на културата, доцент Михаил Груев – ръководител на ДА „ Архиви “, Кирил Вълчев – общоприет шеф на Българска телеграфна агенция, проф. Пламен Дойнов – ректор на Нов български университет, Трайчо Трайков – кмет на регион „ Средец “, проф. Ирена Петева – ректор на УниБИТ, Диляна Димитрова – гл. редактор на „ Площад Славейков “, Пенка Иванова – шеф на дирекция в МОН, доктор Ваня Кастрева – шеф на РУО, София-град, проф. Стоян Денчев – ръководител на Общото заседание на УниБИТ, Калин Терзийски, Мирела Иванова, Здравка Евтимова, Кристин Димитрова и доста други другари и съидейници на Библиотеката на София.

„ Човекът, който чете, няма свободна ръка да удря, няма свободна ръка да написа грозни статуси в обществените мрежи. Този човек е малко по-чувствителен. „ Рано или късно всичко се трансформира в книга… “ се споделяше в текст на Борхес. Това, което живеем, ще се трансформира в книга и това е оптимистичен край – нещата се трансформират в книга. Нека има и читатели! “ – сподели на Георги Господинов – публицист на годината на Столична библиотека 2021.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР