За седма поредна година Фондация BCause: в помощ на благотворителността“

...
За седма поредна година Фондация BCause: в помощ на благотворителността“
Коментари Харесай

Програмата „Забавно лято, грижовна есен“ стартира за седма поредна година

За седма поредна година Фондация „ BCause: в помощ на благотворителността “ ще осъществя програмата за обществена отговорност „ Забавно лято, грижовна есен “ с финансовата поддръжка на  Филип Морис България. Устойчивата стратегия има за цел да поддържа тютюнопроизводителните общности в няколко области за развиване: обучение, здравна грижа и предприемачество. Програмата включва следните съставни елементи: Oбразователно-приключенски академии за деца в учебна възраст, образование за учителите в тези региони за методите на неофициалното обучение, Академия за локални бизнесмени за започващия локален бизнес и медицински прегледи за възрастните хора. Всички действия се реализират в тютюнопроизводителните райони в България -  Благоевград, Кърджали, Силистра, Хасково и Шумен.  

На 26-ти юли стартираха общо 23 летни Академии за деца в 17 обитаеми места, като всяка продължава 5 дни.   Над 530 деца от 1-и до 7-и клас ще съумеят да се включат в образованията на „ Забавно лято “, които ще продължат до края на август.  

Фокусът в тазгодишното издание на програмата е върху насърчаване на на практика познания и умения на децата в естествена естествена среда посредством метода STEAM – просвета, технология, инженерство, изкуство и математика. Заниманията ще се организират навън, с цел да откъснат децата от използването на телефони и компютри, наложена от онлайн образованието в пандемията. Всеки ден в академиите ще бъде включен обособен модул, в който децата ще влизат в ролята на откриватели на „ аз, аз и ние, ние и света “.  

Създаденият в границите на миналогодишното издание „ Приключенски дневник “ още веднъж е наличен на специфичната страница . Тук родители и учители могат да се срещнат с програмата и методите на работа и да употребяват свободно оповестените запаси. Деца от цялата страна, без ограничаване, могат да смъкват и работят през лятото с материалите в Приключенския дневник. Разделени в три възрастови групи, в него, подрастващите ще открият умни и занимателни задания, игри и даже извършения за добра спортна форма.

За четвърта поредна година ще се организира и Академията за учители , в която ще се включат над 20 участници от отдалечените региони. За началните учители е планувано образованието „ Чета с обич “, което има за цел усвояването на ускорено ограмотяване за деца-билингви в начален курс. Тази година следва основаване на образователно пособие за всички предмети в начален курс. За учителите, преподаващи на възпитаници от 5-и до 7-и клас, е планувано образование по проектно-базирания метод STEAM. След образованията е планувано самостоятелно менторство за поддръжка при въвеждане на новите просветителни способи в идната образователна година. Партньор в провеждането на детските и учителските академии е Народно читалище „ Бъдеще в този момент “.

През есента програмата „ Забавно лято, грижовна есен “ продължава с медицински прегледи за възрастните хора в 24 обитаеми места, които предходната година бяха анулирани заради епидемиологичната конюнктура и бяха раздадени, вместо това, хранителни добавки и имуностимуланти. Екипи от лекари експерти по кардиология, гастроентерология, ортопедия, урология, неврология и ендокринология ще проведат прегледи по места съгласно декларираните потребности. Прегледите ще се реализират в партньорство с Българска болнична асоциация и медицински експерти от лечебните заведения МБАЛ „ Хигия “ в Пазарджик, МБАЛ „ Пулс “ в Благоевград и УМБАЛ „ Медика “, Русе.  



Предстои и петото издание на Академията за локални бизнесмени , ориентирана към поддръжката на хора с бизнес хрумвания в тези райони. След утвърждение на първичните бизнес-идеи и съпътстващото образование и менторство, определените екипи с най-обещаващи бизнес проекти ще презентират и пазят своите хрумвания пред жури в София. Финалистите ще се състезават за финансиране на бизнеса си от общ  награден фонд от 30 000лв.   

“Забавно лято, грижовна есен ” се реализира в тютюнопроизводителните райони от 2015 година насам от Фондация BCause с финансовата поддръжка на Филип Морис България като част от самодейностите на компанията за корпоративна обществена отговорност и световната й тактика за стабилно развиване. За миналите 6 години програмата обхвана над 2 800 деца сред 7 и 14 година, 6 400 възрастни хора, 250 екипа млади бизнесмени и над 100 учители в 25 дребни обитаеми места на 11 общини от 5 тютюнопроизводителни района. Досега в програмата са вложени общо над 1 милион лв..  

Програмата е притежател на редица влиятелни награди за цялостна КСО и стабилно развиване, както и за принос в сферите на образованието, здравната грижа и поощряване на предприемачеството в България.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР