За седма поредна година BILLA подкрепи дейността на Съюза на

...
За седма поредна година BILLA подкрепи дейността на Съюза на
Коментари Харесай

Близо 660 незрящи получиха финансова подкрепа от BILLA България

За седма поредна година BILLA поддържа активността на Съюза на слепите в България посредством подаяние на стойност 13 000 лева

От тях 8000 лв. са ориентирани към застраховане на механически помощни средства за членове на Съюза през миналата година, а останалите 5000 лв. са разпределени поравно сред районните организации в Силистра, Стара Загора, Бургас, Смолян и Кърджали, като безплатна финансова поддръжка за членове в тежко обществено състояние.

В Международния ден на хората с увреждания, който се празнува на 3 декември, веригата получи благодарствено самопризнание от Сдружението, под формата на бронзова статуетка с почетния знак на организацията.

„ От 2015 година интензивно поддържаме активността на Съюза на слепите, като досега общият размер на вложенията в интерес на техни начинания възлиза на над 50 000 лева Вярваме, че с помощта на взаимното ни партньорството даваме своя принос в интерес на приобщаването на хората със зрителни увреждания и позитивната смяна в тяхното всекидневие, “ показа Вигнитас Шапокас, изпълнителен шеф на BILLA България.

456 от членовете на Съюза на слепите получиха българоговорещи и тактилни механически помощни средства с помощта на част от направеното корпоративно подаяние. Средствата доближават до нуждаещите се чрез районните клонове в Плевен, Варна, Пловдив, Русе и Монтана.

Те включват говорещи апарати за кръвно налягане, бели бастуни за насочване и подвижност, часовници, лупи, кутийки за медикаменти, настолни игри и други принадлежности. Останалите 5000 лева подкрепят финансово 202 обществено слаби членове на Съюза. Те са разпределени поравно сред локалните организации в пет други региона в страната, като поддържат общо 40 самостоятелни бенефициенти във всеки от тях.

BILLA е първата комерсиална верига у нас, която вкарва корпоративна политика за асистирано извършване на покупки за хора с повредено зрение. Служителите във всички търговски обекти минават през особено образование за запознаване с главните правила за оказване на подпомагане и обслужване на незрящи клиенти.

В допълнение, през 2017 година компанията имплементира в корпоративния си уеб страница новаторската технология, предоставена от организацията, която разрешава наличието на всички седмични и месечни брошури, поместени на www.billa.bg, да се възпроизвеждат и като тон.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР