За Съюза за стопанска инициатива като национално представителна работодателска организация,

...
За Съюза за стопанска инициатива като национално представителна работодателска организация,
Коментари Харесай

И Съюза за стопанска инициатива пдокрепи премахването на блокадите

За Съюза за стопанска самодейност като национално представителна работодателска организация, защитаваща ползите на микро, дребния и междинния бизнес в страната, е от изключителна значимост обезпечаването на естествени условия за действието на бизнеса и за възобновяване му от рецесията с COVID-19, в това число обезпечаване на естественото придвижване и логистичното му застраховане в огромните градове.

Това написа в отворено писмо от Съюза за стопанска самодейност изпратено до медиите във връзка премахването на блокадите и палтковите лагери в цялата страна. Публикуваме писмото без редакторска интервенция:

"През последната седмица редица наши членове оповестиха за нови усложнения, които изпитват при застраховане на регулярната си активност заради реорганизацията на придвижването в столицата и в някои от огромните градове в страната по отношение на блокадите на основни кръстовища. Зачитайки конституционно обезпеченото право на всеки жител да показва своето мнение и неговата най-ярката еманация - правото на мирни сбрания и митинги, ние считаме, че тези дейности не следва да водят до значително накърняване на правата и законните ползи на останалите жители и на опцията на бизнеса да обезпечава логистично активността си.
19
Разпространението на COVID-19 и приложените ограничения за ограничение на болестта оказаха основни неподходящи последствия върху микро- и макроикономическия климат, като едни от най-засегнатите предприятия са точно микро-, дребните и междинни предприятия и независимо заетите стопански субекти. Вирусът към този момент докара, а следва да провокира и още промени в структурата на стопанската система ни, последствията от които към момента мъчно могат да бъдат планувани.

Вижте акцията по унищожаване на палатковите лагери в София

Не дребна част от нашите членове към този момент се възползваха от ограниченията за подкрепяне на бизнеса за оправянето с неподходящите стопански последствия, като ние поддържаме продължаването на ограниченията в дълготраен проект. Пред обществените сътрудници следва също да оценят резултата от използването на мярката за поддръжка на заетостта, придобила известност като мярката „ 60/40 “, и да работят по новите й параметри съобразени с настоящата микроикономическа конюнктура в страната.
19
Според нашите анализатори от особена значимост е продължение на целенасочената политика за основаване на работещи механизми за опазване на заетостта и основаване на нови работни места, с фокус към младежката претовареност, улеснение на достъпа до обществени услуги, развиване на системата за обучение, образование и развиване на уменията посредством оптимално потребление на обезпечения за страната ни запас от новите европейски стратегии за отговор на рецесията с COVID-19: Инициативата REACT EU за превъзмогване на социално-икономическите последствия, по която за България са планувани 656 млн. лв., които ще бъдат разполагаем през м. септември 2020 година, както и идните грантови схеми на Инструмента за възобновяване и резистентност, по който за България са планувани 7,730 милиарда лв..
19
Съюзът за стопанска самодейност поддържа възобновяване на придвижването по основните кръстовища в огромните градове и по пътищата на страната, което в описаната икономическа конюнктура е от значително значение за обезпечаване на естественото придвижване и логистичното застраховане на бизнеса и на жителите ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР