За Съюза за стопанска инициатива като национално представителна работодателска организация,

...
За Съюза за стопанска инициатива като национално представителна работодателска организация,
Коментари Харесай

Съюзът за стопанска инициатива подкрепи възстановяването на движението в големите градове

За Съюза за стопанска самодейност като национално представителна работодателска организация, защитаваща ползите на микро, дребния и междинния бизнес в страната, е от изключителна значимост обезпечаването на естествени условия за действието на бизнеса и за възобновяване му от рецесията с COVID-19, в това число обезпечаване на естественото придвижване и логистичното му застраховане в огромните градове, това пишат в позицията си от Съюза за стопанска самодейност по отношение на възобновяване на придвижването по основните кръстовища в огромните градове.

През последната седмица редица наши членове оповестиха за нови усложнения, които изпитват при застраховане на регулярната си активност заради реорганизацията на придвижването в столицата и в някои от огромните градове в страната по отношение на блокадите на основни кръстовища. Зачитайки конституционно обезпеченото право на всеки жител да показва своето мнение и неговата най-ярката еманация - правото на мирни сбрания и митинги, ние считаме, че тези дейности не следва да водят до значително накърняване на правата и законните ползи на останалите жители и на опцията на бизнеса да обезпечава логистично активността си.

Разпространението на COVID-19 и приложените ограничения за ограничение на болестта оказаха основни неподходящи последствия върху микро- и макроикономическия климат, като едни от най-засегнатите предприятия са точно микро-, дребните и междинни предприятия и независимо заетите стопански субекти. Вирусът към този момент докара, а следва да провокира и още промени в структурата на стопанската система ни, последствията от които към момента мъчно могат да бъдат планувани.

Не дребна част от нашите членове към този момент се възползваха от ограниченията за подкрепяне на бизнеса за оправянето с неподходящите стопански последствия, като ние поддържаме продължаването на ограниченията в дълготраен проект. Пред обществените сътрудници следва също да оценят резултата от използването на мярката за поддръжка на заетостта, придобила известност като мярката „ 60/40 “, и да работят по новите й параметри съобразени с настоящата микроикономическа конюнктура в страната.

Според нашите анализатори от особена значимост е продължение на целенасочената политика за основаване на работещи механизми за опазване на заетостта и основаване на нови работни места, с фокус към младежката претовареност, улеснение на достъпа до обществени услуги, развиване на системата за обучение, образование и развиване на уменията посредством оптимално потребление на обезпечения за страната ни запас от новите европейски стратегии за отговор на рецесията с COVID-19.

Инициативата REACT EU за превъзмогване на социално-икономическите последствия, по която за България са планувани 656 млн. лв., които ще бъдат разполагаем през септември 2020 година, както и идните грантови схеми на Инструмента за възобновяване и резистентност, по който за България са планувани 7,730 милиарда лв..

Съюзът за стопанска самодейност поддържа възобновяване на придвижването по основните кръстовища в огромните градове и по пътищата на страната, което в описаната икономическа конюнктура е от значително значение за обезпечаване на естественото придвижване и логистичното застраховане на бизнеса и на жителите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР