За сътрудничество в областта на правосъдието се договориха министри от

...
За сътрудничество в областта на правосъдието се договориха министри от
Коментари Харесай

България и Северна Македония се договориха за сътрудничество за върховенството на закона

За съдействие в региона на правораздаването се договориха министри от Република България и Северна Македония в границите на извършена през днешния ден работна група „ Европейско съдействие - зелен преход и цифрова промяна, господство на закона “.

На нея от българска страна участваха вицепремиерът по дейно ръководство Калина Константинова , вицепремиерът по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, министърът на правораздаването Надежда Йорданова и министърът на електронното ръководство Божидар Божанов. От македонска страна участваха Боян Маричик , заместител министър-председател по европейски въпроси, Славица Гърковска, заместител министър-председател за битката с корупцията и престъпността, стабилно развиване и човешки запаси и Насер Нуредини, министър на околната среда и пространственото обмисляне.

По време на срещата министър Йорданова предложи на македонските си сътрудници български специалисти да дават опит при реализирането на съществени планове в осъществяване на стратегическата визия за промяна в правосъдната система и въвеждането на електронното правораздаване. По-конкретно правосъдният министър се спря на напъните на държавното управление в битката с корупцията и преструктурирането на антикорупционния орган ; българския опит при потреблението на медиацията, като различен прийом за решение на споровете; пилотното въвеждане на пространства за щадящо чуване на малолетни и малолетни, както и внедряването на електронно наблюдаване на правонарушители в пенитенциарната система.

Двете страни се договориха да продължат работата по посочените тематики на експертно равнище.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР