За съмнения относно тестовете за коронавирус на Новак Джокович за

...
За съмнения относно тестовете за коронавирус на Новак Джокович за
Коментари Харесай

Драмата продължава! Появиха се съмнения около COVID тестовете на Джокович за Australian Open

За подозрения по отношение на тестванията за ковид на Новак Джокович за Australian Open оповестява BBC.

Водачът на международната тенис класация бе арестуван на летището в Мелбърн, а визата му анулирана преди началото на шампионата от Големия шлем. Тестът беше възложен, с цел да може Джокович да се състезава, изключвайки го от разпоредбите на шампионата да не се позволяват неимунизирани играчи. Молбата му за виза, обаче, финално бе отхвърлена.

Документите, показани от юристите му на Федералния съд в Австралия, включват два документа за тест за Covid (PCR). Един с позитивен резултат на 16 декември и един с негативен - на 22 декември.

Немска изследователска група откри противоречие в двата теста. По-ранният е с номер 7371999, а по-късният със 7320919. Те сътвориха блог с името " Пътуващите през времето PCR проби на Новак Джокович " и си партнираха с немския новинарски уебсайт Der Spiegel, който заяви за казуса.

Документите, показани на федералния съд в Австралия, удостоверяват, че датите в тези документи са тъкмо отразени при провеждането на тестванията. Новак Джокович е бил тестван в Сърбия и е получил резултатите си от техния Институт по публично здраве. Всеки резултат от своя страна разполага с неповторим код за удостоверение (Confirmation Code).

BBC прави инспекция дали числата се генерират по непоколебим последователен ред. Ако това е по този начин, това би породило въпроси за какво по-ранният тест на Джокович е с по-висок сериен номер.

Двата теста, направени от Джокович, са били обработени в разнообразни лаборатории, като от BBC означават, че разликата би могла да идва оттова.

Въпреки това, инспекцията на медията открива, че нищо не сочи направените в разнообразни лаборатории проби да употребяват разнообразни серийни номера.

Винаги има опция за неточност “, споделя Джордже Кривокапич, експерт по сигурността на данните и цифровите данни. „ Но в случай че беше по този начин, щеше да има просто пояснение “, добавя той.

BBC са дали констатациите си на Института за публично здраве на Сърбия, както и на държавната работа за осведомителни технологии. „ Опитахме неведнъж и по разнообразни канали, само че към момента не сме получили отговор. Свързахме се и с екипа на господин Джокович и ги поканихме да обяснят несъответствията, само че не получихме отговор от тях “, пишат от медията.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР