За съжаление, виждаме отново и отново, че сме заложници на

...
За съжаление, виждаме отново и отново, че сме заложници на
Коментари Харесай

Андрей Ковачев за Шенген: Заложници сме на избори в една или друга държава от ЕС

За страдание, виждаме още веднъж и още веднъж, че сме заложници на избори в една или друга страна от Европейски Съюз. Това сподели евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Ковачев в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " .

" Нидерландия имала ноември месец избори, Австрия има избори или напролет, или през есента следващата година. И публичното мнение, изследването на публичното мнение демонстрират, че партията на канцлера Карл Нехамер е втора или дори трета. Съответно в този момент стартира едно състезание, кой повече ще покаже, че е против незаконната миграция и какви доказателства на австрийското общество ще даде за ограничение на незаконната миграция. Австрия заплаши, че ще затвори границата си с Италия след напора в Лампедуза и през италианска територия на доста мигранти от Северна Африка. И австрийският вътрешен министър счита, че в този момент не е моментът за разширението на Шенген, назад, в този момент е моментът за затварянето на границите и за по-сериозен надзор ", добави евродепутатът. 

По думите няма по какъв начин непрекъснато да бъдем заложници на някакви избори някъде. " Не България и Румъния са проблем във връзка с миграцията, а тъкмо неналичието на по-единна европейска политика и на повече средства за защита на външните граници ", сподели още Ковачев.

" Европейските институции си споделиха думата неведнъж. И Европейската комисия, неотдавна и ръководителят на Комисията го сподели, че не би трябвало повече да се отсрочва. Европейският парламент е взимал неведнъж с големи болшинства решения и апели към Съвета. Но до момента в който Европейският съвет взима с единогласие това решение, и изключително страните, които са част от Шенгенското пространство, от всяка една от тези страни зависи. Така че не считам, че по този въпрос могат освен това да създадат европейските институции, с изключение на да упорстват още веднъж и още веднъж както пред Рюте, който е сега длъжностен министър председател на Нидерландия, по този начин и пред канцлера на Австрия, че това решение не търпи повече отсрочване ", уточни евродепутатът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg