За съжаление, в коалицията няма активен диалог. Това заяви в

...
За съжаление, в коалицията няма активен диалог. Това заяви в
Коментари Харесай

Елена Нонева: За съжаление, в управляващата коалиция няма активен диалог

" За страдание, в обединението няма деен разговор ". Това съобщи в изявление за предаването " 12+3 " на стратегия " Хоризонт " Елена Нонева , водач на политическо придвижване " Социалдемократи ", което е част от обединението " Продължаваме промяната " и е един от мандатоносителите:

" Считам, че повода за това е, че ние нямаме директно присъединяване като представители в Народното събрание , до момента в който останалите съдружни сътрудници са показани там и имат по-чести срещи и контакти, като действително вземат участие във всички вземания на решения, само че в последна сметка ние персонално не страдаме от това, тъй като сме в непрекъсната връзка с тях и въпросите, които имаме да решаваме ги обсъждаме авансово ".

Лидерът на политическо придвижване " Социалдемократи " акцентира, че държавното управление би трябвало да удържи на натиска извън по въпроса със Северна Македония :

" Ние имаме едно подписано съглашение, имаме кардинални позиции, пред които не би трябвало да се отстъпва , без значение от това кой какво желае и какво предлага. Няма по какъв начин ние да се откажем от нашата история, да се откажем от това, което сме договорили, от това, което желаеме да се случва от македонска страна, тъй че смятам, че този въпрос е в действителност много спорен, много ангажира публичното схващане. Това е доста сензитивна тематика за всеки един от нас и се надявам, че държавното управление няма да отстъпи от позициите на България ".

На този стадий от политическо придвижване " Социалдемократи “ смятат, че не е належащо да се привиква Консултативен съвет по национална сигурност по въпроса със Северна Македония :

" Имаме една ясна позиция, която сплотява всички партии, които са парламентарно показани. До този миг няма някаква индикация, не са дадени аргументи, заради които да се желае такова събиране на Консултативния съвет .

Цялото изявление с Елена Нонева можете да чуете от звуковия файл.
По обявата работи: Недит Георгиева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР