За съжаление спасителната операция за големия български алпинист Боян Петров,

...
За съжаление спасителната операция за големия български алпинист Боян Петров,
Коментари Харесай

Спасителната акция за Боян Петров бе прекратена

За страдание избавителната интервенция за огромния български планинар Боян Петров, липсващ в Хималаите на 3 май, е прекъсната. Информацията бе обявена от екипа по издирването.

Днес в акцията се включи и хеликоптер, а китайски спасители претърсваха в региона на Лагер 1 с концепцията да се качат и по-нагоре.

След дни търсене и две седмици в неопределеност, Боян Петров по този начин и не беше открит. Според алпинисти, прекомерно допустимо е Петров да е паднал в пролука по пътя към върха.

" За страдание, не открихме Боян, само че в този момент можем да си тръгнем знаейки, че всичко допустимо в действителност беше направено. Специално желаеме да благодарим на 10-те приятеля на Боян, които през вчерашния ден финансираха този полет непосредствено, на невероятната група и организация на Китай, и на смелите водачи на Simrikair, както и на всички българи, хора и институции, които помогнаха това да се реализира! Бог да го елементарни Боян! ". Това написа във Фейсбук Кирил Петков от екипа на българския планинар.

Боян Петров е измежду най-успелите български алпинисти. Целта му бе да изкачи всички осемхилядници. Връх Шиша Пангма обаче е един от най-трудните за подчинение.

Сподели с товите другари

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР