За съжаление понякога ставаме свидетели на ужасно горчиви краставици и

За съжаление понякога ставаме свидетели на ужасно горчиви краставици и ...

Ако искате да премахнете горчивия вкус на КРАСТАВИЦИТЕ, направете ето ТОВА!

За съжаление понякога ставаме свидетели на ужасно горчиви краставици и похапването им съвсем не е приятно. Може би градинарите знаят, че ако слънчевото време продължи повече от седмица, то тогава горчивината се засилва. Затова е нужно този зеленчук редовно да се полива, ако искате да избегнете точно това.

Защо краставиците са ГОРЧИВИ?

Как трябва да се грижим за краставиците през юни Как трябва да се грижим за краставиците през юни
Погледът ви сигурно се озарява при вида на богатата реколта от краставици, която отглеждате в двора си. Дори да имате по-малко насажден...

Куркубитацинът е виновникът краставиците да горчат понякога. Това вещество предпазва растенията от вредителите и повишава устойчивостта им към неблагоприятните условия, в това число слънце, дъжд, суша и т.н.

Кукурбитацинът най-напред се синтезира в листата и след това започва да се разпространява из цялото растение. В корените се съдържа най-голямо количество от веществото.

Ако условията при отглеждането на краставици са нормални и благоприятни, то това вещество се съдържа в зеленчука в минимални количества и по никакъв начин не влияе на вкуса им. Когато обаче настъпи суша, количеството се увеличава и тогава се получава една свръх неприятна горчивина.

Как да премахнем техния горчив вкус?

Лъжичка сода за хляб и краставиците ще бъдат сочни и сладки Лъжичка сода за хляб и краставиците ще бъдат сочни и сладки
Всеки, който отглежда краставици в своята градина, мечтае за богата реколта със сочни, големи и вкусни зеленчуци. Нима има нещо по-хуба...

Ако забележите, че краставиците, които отглеждате, са горчиви, най-добре да ги консумирате пресни, а не да ги консервирате.

Няколко са начините, чрез които бихте могли да се отървете от самата горчивина. Предлагаме ви да разрежете краставиците по дължина и да започнете да триете филиите една в друга. Трябва да се получи нещо като бяла пяна, която е нужно да изплакнете под течаща вода.

Друг доказан метод е посоляването на краставиците, преди овкусяване за самата салата. В този случай е необходимо да ги нарежете на по-малки парченца и да ги посолите. Оставате така за известно време да престоят, не повече от 30 минути. От зеленчука ще се отдели сок, а горчивината ще отмине заедно с него. След това можете да изплакнете парченцата с вода и да си овкусите салата.

Ако направите това, което споделихме с вас, то ние ви гарантираме, че краставиците няма да горчат, а вие ще се насладите на ползите на зеленчука и вкусовите му качества!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com